Χ. Δερμεντζόπουλος: “Η Νοσηλευτική πρέπει να παραμείνει στο Διδυμότειχο”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Ιανουαρίου, 2024 10:16

Χ. Δερμεντζόπουλος: “Η Νοσηλευτική πρέπει να παραμείνει στο Διδυμότειχο”

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 η σύσκεψη παραγόντων του Δήμου Διδυμοτείχου και βουλευτών του Έβρου με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με κυριότερο ζήτημα το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής στο Διδυμότειχο.

Για τη σύσκεψη μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε ότι η συζήτηση κινήθηκε και αναφορικά με το έτερο τμήμα το οποίο αναμένεται για το Διδυμότειχο, τη Σχολή Ψυχολογίας ενώ για την Νοσηλευτική δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει στο Διδυμότειχο, κατά την προσωπική του άποψη.

Η Νοσηλευτική δεν λειτουργούσε σωστά τα προηγούμενα χρόνια και από υποδομές, και από προσωπικό αλλά και σχετικά με την είσοδο των φοιτητών, δεν μας τιμούσε η κατάσταση, δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Δερμεντζόπουλος. Ο υπουργός είναι υποχρεωμένος ωστόσο να ακούσει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά και την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, εξήγησε – υπενθυμίζεται ότι η βούληση των Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είναι η Νοσηλευτική να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. “Είναι πιθανό να έχουμε σύντομα ανακοινώσεις” δήλωσε ο βουλευτής Έβρου για το ζήτημα.


Γενικότερα στα ζητήματα παιδείας που απασχολούν το νομό ο βουλευτής Έβρου ανέφερε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ίδρυση εκπαιδευτικών μη κρατικών – ιδιωτικών – ιδρυμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δη στον Έβρο, κυρίως φορολογικά κίνητρα ενώ δέλεαρ αποτελεί και η εγγύτητα της περιοχής με άλλες χώρες προς έλξη ξένων φοιτητών.

Τέλος ο κ. Δερμεντζόπουλος εξέφρασε και την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις σε Λυκειακές και Γυμνασιακές τάξεις σε σχολικές μονάδες του νομού, ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον Έβρο και έχει ξεσηκώσει πληθώρα αντιδράσεων.

Για την συνάντηση με του Υπουργό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο κ. Δερμεντζόπουλος σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου:

Χρήστος Δερμεντζόπουλος “Κίνητρα για δημιουργία Μη Κρατικών Εκπαιδευτικών Ιδρύματων στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο”

Στην Αθήνα χθες στις 04/01/2023, ο Βουλευτής Έβρου, Δερμεντζόπουλος Χρήστος, μαζί με συναδέλφους βουλευτές, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τον καθηγητή της Νοσηλευτικής Σχολής, Κώστα Βαφειάδη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής έθεσε επί τάπητος σημαντικά ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση στον Νομό Έβρου. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη:

➢ Να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο.

➢ Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Ψυχολογίας τον Σεπτέμβριο του 2024.

➢ Στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά / μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να προσφερθούν κίνητρα για τη δημιουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ειδικότερα στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.

➢ Να μην υιοθετηθεί η πρόταση για συγχώνευση των Γυμνασίων και Λυκείων σε περιοχές όπως Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Βύσσα, Δίκαια και Τυχερό. Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία των ζητημάτων που έθεσε και δεσμεύτηκε να εξετάσει λεπτομερώς τις προτάσεις και να επανέλθει με κατάλληλες λύσεις και προτάσεις. Η πρωτοβουλία αυτή, του Βουλευτή Δερμεντζόπουλου Χρήστου, υπογραμμίζει την αφοσίωση και τη δέσμευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στο Νομό Έβρου.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Ιανουαρίου, 2024 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV