Άνοιξαν σήμερα και τα Γυμνάσια.Με ποιό τρόπο γίνονται τα μαθήματα

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2020 12:11

Άνοιξαν σήμερα και τα Γυμνάσια.Με ποιό τρόπο γίνονται τα μαθήματα

Επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές γυμνασίων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας Γιώργο Στεργάτο οι αίθουσες του σχολείου προσαρμόστηκαν με την απομάκρυνση των θρανίων,την τοποθέτηση αντισηπτικών στις έδρες και τους κοινόχρηστους χώρους και οι μαθητές ξεκίνησαν το μάθημα με τα νέα δεδομένα αφού προηγήθηκε ενημερωση για το τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα και χωρίστηκαν τα τμήματα στα μισά.

Η προσέλευση στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας ήταν μεγάλη καθώς από τους 151 μαθητές που αναμενόταν να παρουσιαστούν σήμερα στο σχολείο (οι υπόλοιποι 151 θα πάνε αύριο Τρίτη) μόλις οι 19 απουσίασαν εκ των οποίων οι 9 δικαιολογημένα και οι 10 για άγνωστους λόγους.Το διδακτικό προσωπικό βρέθηκε στη θέση του με μόνες απουσίες τους 2 καθηγητές οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια λόγω ανήλικου τέκνου, 2 καθηγητές οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού και 1 καθηγητή που έχει αναρρωτική άδεια.

Τα διαλείμματα όπως ανέφερε ο κ. Στεργάτος γίνονται εκ περιτροπής σε διαφορετικά σημεία του προαύλιου χώρου ενώ ταυτόχρονα οι καθαρίστριες μπαίνουν στις τάξεις και τις απολυμαίνουν.

Αναφορικά με την ύπαρξη καμερών στις αίθουσες ο κ. Στεργάτος σημείωσε ότι το εν λόγω μέτρο είναι παρεξηγημένο καθώς οι κάμερες “βλέπουν” μόνο τον πίνακα της τάξης χωρίς να κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού και εξήγησε το τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος μαθητής να παρακολουθήσει το μάθημα από απόσταση.

Τέλος ,το 1ο γυμνάσιο Ορεστιάδας μερίμνησε και για την δημιουργία έχω χώρου “ιατρείου” όπου η νοσηλεύτρια του σχολείου θα εξετάζει και θα παραπέμπει στην πλησιέστερη υγειονομική αρχή έαν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα του κορονοϊού.


Συντάκτης Νewsroom 18 Μαΐου, 2020 12:11

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV