Διπλη λαϊκή αγορά αυτή την εβδομάδα στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 18 Μαΐου, 2020 11:37

Διπλη λαϊκή αγορά αυτή την εβδομάδα στην Ορεστιάδα

Η λαϊκή αγορά της Ορεστιάδας επεκτείνεται και την Τετάρτη.

Την επέκταση της λαϊκής αγοράς και την Τετάρτη αποφάσισε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης προκειμένου να έχουν περισσότεροι παραγωγοί την δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η πανδημία του Covid-19 έθεσε να δεδομένα στις λαϊκές αγορές περιορίζοντας τους πάγκους κατα περισσότερο από 50% καθώς μεταξύ των παραγωγών και μικροπωλητών που επιχειρούν στις λαϊκές αγορές πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστων 5 μέτρων ενώ περιορίζεται η ανάπτυξη της λαϊκής αγοράς μόνο στην μία πλευρά του δρόμου.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας αποφάσισε να επεκτείνει χρονικά την λαϊκή αγορά Ορεστιάδας σε δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη).

Αναλυτικά οι λαϊκές αγορές του Δήμου Ορεστιάδας θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κοινότητα Ορεστιάδας: Τρίτη 19/5 και Τετάρτη 20/5
Κοινότητα Ριζίων: Πέμπτη 21/5
Κοινότητα Δικάιων: Παρασκευή 22/5
Κοινότητα Κυπρίνου: Σάββατο 23/5
Κοινότητα Βύσσας: Σάββατο 23/5

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1) Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
2) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
Οι πελάτες θα πρέπει να εξυπηρετούνται το πολύ ανά δύο, έχοντας απόσταση 2μ μεταξύ τους.

Οι πωλητές (παραγωγοί- επαγγελματίες) θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ( γάντια, μάσκες, αντισηπτικό).


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 18 Μαΐου, 2020 11:37

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV