Ορεστιάδα: Περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερα σκουπίδια

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Οκτωβρίου, 2020 13:24

Ορεστιάδα: Περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερα σκουπίδια

Οι πολίτες της Ορεστιάδας αγκαλιάζουν την ανακύκλωση και συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς από τα στοιχεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. που γνωστοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης καθώς η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκε κατά 10,4 % ενώ η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων μειώθηκε κατά 3 %.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου ο Δήμος Ορεστιάδας θα συνεχίσει να επιδιώκει την βελτίωση αυτών των ποσοστών και για αυτόν τον λόγο θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα follow green στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:


Με βάση τα στοιχεία της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. το 9-μηνο του 2020 (Ιανουάριο-Σεπτέμβριο) οι ποσότητες των αποβλήτων του Δήμου μας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 παρουσίασαν τις παρακάτω διακυμάνσεις:

Η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων μειώθηκε κατά 3 %

Η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκε κατά 10,4 %

Απώτερος στόχος μας είναι η περεταίρω μείωση των ποσοτήτων των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με ταυτόχρονη αύξηση των ποσοτήτων των Ανακυκλώσιμων Υλικών και σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται ο σχεδιασμός της λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στα πλαίσια της επίτευξης αυτού του στόχου ο Δήμος μας θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα follow green στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους κατοίκους του Δήμου μας, για την προσπάθεια που καταβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν ακολουθώντας πάντα τους κανόνες της ανακύκλωσης, σε ότι αφορά τα είδη και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας
Μαυρίδης Βασίλειος


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Οκτωβρίου, 2020 13:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV