530.000 ευρώ για κατασκευή γηπέδων και ανανεώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Σουφλίου

Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 09:40

530.000 ευρώ για κατασκευή γηπέδων και ανανεώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Σουφλίου

Με 530.000 ευρώ, που θα διατεθεί για κατασκευή γηπέδων και ανανεώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II” ο Δήμος Σουφλίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου για τις ενέργειες που θα λάβουν χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις:

Με το ποσό των 530.000€ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Σουφλίου για την ένταξή του στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης  έργου για την “ Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”.


Ως Δήμος Σουφλίου, ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαιτέρως τον Υπουργό κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, για  την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον ακριτικό Δήμο μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

α) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα σε τρία γήπεδα 5Χ5 στους οικισμούς Σουφλίου, Δαδιάς και Αμορίου.

β) εγκατάσταση ελαστοσυνθετικού τάπητα, μπασκετών και διαχωριστικού φιλέ ( βόλλεϋ) σε πέντε γήπεδα μπάσκετ, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σουφλίου, στην πλατεία Μεσοχωρίου Σουφλίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τυχερού, στη λίμνη Τυχερού και στο νηπιαγωγείο Αγριάνης. Στα γήπεδα μπάσκετ της πλατείας Μεσοχωρίου Σουφλίου και της λίμνης Τυχερού, θα τοποθετηθεί και ηλεκτροφωτισμός.

Ακόμη θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός διπλού γηπέδου αντισφαίρισης, στη Δ.Ε.  Σουφλίου,  με βάση τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και διαστάσεις, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής αγώνων.

Τέλος, θα κατασκευαστεί ένα καινούριο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου. Ταυτόχρονα  προετοιμάζεται και νέα μελέτη με  σκοπό τη συντήρηση και επισκευή και των υπόλοιπων υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουφλίου.

Με τις παραπάνω δράσεις, αναπλάσεις, συντηρήσεις και καινούριες κατασκευές, στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουφλίου αποτελεί η  αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής μας, με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, με ταυτόχρονη αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα.

Σκοπός όλων αυτών αποτελεί η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για όλους τους επισκέπτες.


Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 09:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV