Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στο Διδυμότειχο (video)

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 10:14

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στο Διδυμότειχο (video)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κέντρα φύλαξης Λαθρομεταναστών


Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντέδρασαν η δημοτική αρχή Διδυμοτείχου και η τοπική κοινωνία της Καρωτής στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατραπεί το στρατόπεδο Καρωτής σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Καλώντας όλες τους πολίτες του Έβρου να δώσουν αγώνα κατά την ίδρυση νέων κέντρων κράτησης και υποδοχής στο νομό ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ανακοίνωσε τη σύσταση/σύσκεψη επιτροπής αποτελούμενη από το σύνολο των τοπικών φορέων και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που στο προσεχές διάστημα θα συντονίσει την συλλογική δράση κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης.

“Ανεπίτρεπτο και αδιανόητο” χαρακτήρισε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος το ενδεχόμενο “να φορτωθεί το πρόβλημα της Αθήνας ο νομός Έβρου” απαντώντας στα σενάρια που θέλουν να καταλήγουν παράνομοι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας στα κέντρα κράτησης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. “Θα πρέπει οι Εβρίτες να αγωνιστούν για να διαφυλάξουν τα αυτονόητα, την ελάχιστη προϋπόθεση για την ανάπτυξη” πρόσθεσε επισημαίνοντας, ότι η ίδρυση κέντρων μεταναστών θα σήμαινε “ταφόπλακα για το νομό”.

“Δεν θα επιτραπεί στην κυβέρνηση να ιδρύσει κι άλλα κέντρα μεταναστών στον Έβρο” τόνιζε ο Δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

“Οι κάτοικοι της Καρωτής φοβούνται!” δήλωσε ο Στράτος Τζιογκίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρωτής, ενώ αναφέρθηκε σε σχέδια που υπήρχαν για την μετατροπή του στρατοπέδου σε γηροκομείο.

Σαφές έγινε μέσα από τις δηλώσεις όλων, ότι η τοπική κοινωνία αντιδρά καθέτως αρνητικά στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ επανειλημμένως δόθηκε έμφαση στο , ότι όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν απουσία των εκπροσώπων της.


Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 10:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV