Συναυλία: Deep Purple – Βασίλης Παπακωνσταντίνου (από τον Τάσο Μπιμπισίδη)

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 20:34

Συναυλία: Deep Purple – Βασίλης Παπακωνσταντίνου (από τον Τάσο Μπιμπισίδη)

Η πρώτη μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός. Την Παρασκευή 20 Μαΐου οι θρυλικοί Deep Purple βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Αθήνα παρέα με τον μοναδικό Έλληνα rocker Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το Κλειστό Μπάσκετ του Ελληνικού γέμισε από νωρίς με χιλιάδες θεατές που ήθελαν να απολαύσουν από κοντά ένα πραγματικό rock show. Οι Deep Purple, ξεκίνησαν την καριέρα τους μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath από την Αγγλία το 1968 και κατάφεραν να είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή Heavy Metal συγκροτήματα, κάνοντας συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, έχοντας τεράστιες επιτυχίες όπως τα “Child in Time”, ”Smoke on The Water”, ”Soldier Of Fortune” και πουλώντας πάνω από 100.000.000 δίσκους.


Λίγο πριν τις 9 στη σκηνή εμφανίστηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που μετρά ήδη 40 χρόνια καριέρας, ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά το στάδιο με την ενέργεια, το πάθος και τις δυνατές του ερμηνείες στα κλασσικά πλέον τραγούδια του (” Το παιχνίδι παίζεται ακόμα”, ”Χαιρετίσματα”, ”Σ’ Ακολουθώ”, ”Στέλλα”, ”Στρατιώτης”, ”Μαύρος Γάτος”, ”Φοβάμαι”, ”Άσπρη Καμπαρντίνα” κ.α.) Ο Παπακωνσταντίνου ήταν ίσως το δυναμικότερο support για μια τέτοια συναυλία, καθώς βρισκόταν επί σκηνής για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, με την παράσταση να κλέβει η Τάνια Κικίδη, που τον συνοδεύει στα drums και στα φωνητικά εδώ και πολλά χρόνια, ξεσηκώνονταν τραγουδώντας AC/DC!

Αμέσως μετά, οι Deep Purple (Ίαν Γκίλαν, Ρότζερ Γκλόβερ, Ίαν Πέις, Στιβ Μορς, Ντου Έρεϊ) έκαναν την εμφάνισή τους στο stage με backround την Ακρόπολη και με τους θεατές να τους αποθεώνουν. Παρά την περασμένη ηλικία τους, ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να παρασύρουν τους θεατές στον δικό τους rock δρόμο που έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Έχοντας μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnes ως το πιο θορυβώδες hard rock συγκρότημα όλων των εποχών, φρόντισαν να κάνουν πολύ θόρυβο ξεκινώντας με το ”Highway star”, ενώ ακολούθησαν αρκετά γνωστά τραγούδια τους όπως το “Hard loving man”, το “Space trucking” αλλά και το θρυλικό ”Smoke on The Water” που ξεσήκωσε το στάδιο. Παρά τα χρόνια τους οι μουσικοί της μπάντας απέδωσαν αρκετά καλά, σε αντίθεση με τον Ίαν Γκίλαν που αποσυρόταν συνεχώς από την σκηνή, ενώ φωνητικά ήταν αρκετά μέτριος, χωρίς πολλές φορές να καταφέρνει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των κομματιών. Πολύ δυναμικά ωστόσο ήταν τα σόλο του κάθε μέλους του συγκροτήματος με τον Στιβ Μορς στα πλήκτρα να παίζει ακόμη και Μάνο Χατζιδάκι (”Τα παιδιά του Πειραιά”) αλλά και τον ”Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία έκλεισε με τα ”Black Knight” και ”Hush”, ενώ το συγκρότημα παρέα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνέχισε για Πάτρα (21/5), Θεσσαλονίκη (23/5) αλλά και για τα Γιάννενα όπου θα παίξουν μόνοι (25/5). Μετά την Ελλάδα οι Deep Purple φεύγουν για Αμερική όπου θα συνεχίσουν την περιοδεία τους.


Συντάκτης Νewsroom 23 Μαΐου, 2011 20:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV