Με αναβολή υλοποίησης του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη προειδοποιεί η Ρωσία

Συντάκτης news 10 Ιουνίου, 2010 07:53

Η υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μπορεί να αναβληθεί σε περίπτωση που η βουλγαρική πλευρά δεν λάβει απόφαση σχετικά με το έργο, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, επικαλούμενη δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο.

«Πρέπει να ξέρουμε προς τα πού κινούμαστε. Δεν λέω, ότι θα σταματήσουμε το σχέδιο, αλλά θα το αναβάλουμε έως ότου μάθουμε την θέση της βουλγαρικής πλευράς. Και θα σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε το σχέδιο», δήλωσε στη Μόσχα ο υπουργός Σμάτκο, σύμφωνα με τη ΒΝΡ.


Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε, ότι τώρα το σχέδιο έχει σχεδόν σταματήσει και πρόσθεσε ότι μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο η Ρωσία πρέπει να λάβει απόφαση σχετικά με το έργο, επειδή έχει ήδη επενδύσει μεγάλα κονδύλια σε αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων πραγματοποιεί μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού.

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες στη Σόφια εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τις υποτιθέμενες «απειλές για το περιβάλλον στη Μαύρη Θάλασσα και για το βουλγαρικό θαλάσσιο τουρισμό» που εγκυμονεί ο αγωγός, κατά την άποψή τους.

πηγή in.gr


Συντάκτης news 10 Ιουνίου, 2010 07:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV