ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συντάκτης news 10 Ιουνίου, 2010 07:48

Συνελήφθησαν την 22.30΄ ώρα της 08-06-2010, στο Τυχερό Έβρου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, καθώς και δεκαπέντε (15) λαθρομετανάστες.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί πρωινές ώρες της 08-06-2010, εντόπισαν ομάδα λαθρομεταναστών στην αγροτική περιοχή Φυλακτού Έβρου, την οποία έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Περί ώρα 22.20΄ της ιδίας Ι.Χ.Φ.αυτ/το, οδηγούμενο από τον ημεδαπό διακινητή, προσήλθε στο σημείο και η ομάδα των λαθρομεταναστών, με τη βοήθεια των δύο (2) αλλοδαπών διακινητών, επιβιβάσθηκε στο όχημα. Οι ίδιοι, μετά την επιβίβαση των λαθρομεταναστών, κινήθηκαν πεζή με κατεύθυνση τον ποταμό Έβρο, οπότε και συνελήφθησαν. Πλησίον των δύο διακινητών ανευρέθηκε μία πλαστική βάρκα, μήκους τεσσάρων μέτρων, η οποία και κατασχέθηκε.


Το ανωτέρω όχημα στο οποίο επιβιβάσθηκαν οι λαθρομετανάστες ακολουθήθηκε από τους Αστυνομικούς και αφού ακινητοποιήθηκε, συνελήφθησαν ο οδηγός αυτού και οι λαθρομετανάστες που μετέφερε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο οδηγός-διακινητής ανέλαβε τη μεταφορά έναντι αμοιβής 1.000 ΕΥΡΩ, που θα ελάμβανε μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών στον τόπο προορισμού (Αλεξ/πολη).

Για το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή, ενώ οι πινακίδες που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα και δεν έχει δηλωθεί κλοπή ή απώλειά τους.

Κατασχέθηκε το όχημα, ένα (1) ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


Συντάκτης news 10 Ιουνίου, 2010 07:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV