Μεταβολή του καιρού, σήμερα και αύριο, με βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Συντάκτης Νewsroom 10 Μαρτίου, 2021 10:39

Μεταβολή του καιρού, σήμερα και αύριο, με βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, οι καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη θα επηρεάσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Αιγαίο και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, στης Στερεάς και της Μακεδονίας. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και από αργά το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Παράλληλα, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές την Πέμπτη να υποχωρούν κατά πέντε έως οκτώ βαθμούς.

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στην κεντρική Μακεδονία στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Συντάκτης Νewsroom 10 Μαρτίου, 2021 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV