Καλοκαίρι 2021 στον Έβρο: Οδηγός θεατρικών παραστάσεων

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 28 Ιουνίου, 2021 10:03

Καλοκαίρι 2021 στον Έβρο: Οδηγός θεατρικών παραστάσεων

Καλοκαίρι 2021 με πολλές θεατρικές παραστάσεις στον νομό Έβρου. Το radioevros.gr ετοίμασε έναν οδηγό για τις περιοδείες των θεατρικών παραστάσεων που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι!

“Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω”

Που: Θερινό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε:
Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.


Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις αλλά ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;

Πρωταγωνιστούν:
Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης και η Μυριέλλα Κουρεντή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

“Η Μάσα και ο Αρκούδος”

Που: Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε:
Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00.

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00.

Η μικρή Μάσα ένα κοριτσάκι με αστείρευτη ενέργεια και σπιρτάδα το σκάει από το σπίτι των παππούδων της θέλοντας να γνωρίσει τον κόσμο και να ζήσει νέες περιπέτειες. Στο δρόμο της μέσα στο δάσος πέφτει πάνω στο σπίτι ενός φιλήσυχου και καλοσυνάτου αρκούδου του οποίου η ηρεμία ανατρέπεται μέσω αυτής της αναπάντεχης συνάντησης. Η μικρή Μάσα θα συναντήσει πολλούς κινδύνους καθώς ένα δάσος κρύβει πάντοτε παγίδες αλλά και πολλές εκπλήξεις αφού η μικρή μας φίλη θα γνωρίσει πολλούς φίλους που θα τους αγαπήσει αληθινά! Η ιστορία μας θα μάθει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της πραγματικής φιλίας, της ειλικρινούς αγάπης καθώς επίσης και της ελευθερίας αφού κανένας δεν μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος αν δεν είναι ελεύθερος.

Πρωταγωνιστούν:
Αμαλία Ζαγοριανού, Άσπα Μπατατόλη, Βλάσσης Παπακωνσταντίνου, Ευθύμης Ιωαννίδης, Σοφιανός Πεσιρίδης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στους συνδέσμους που βρίσκονται εδώ και εδώ!

Η Μάσα και ο Αρκούδος, Ορεστιάδα 2021,

¨Ο Λύκος και τα 3 Γουρουνάκια¨

Που: Θέατρο Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε: Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00.

Που: Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε: Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00.

Tο πασίγνωστο παραμύθι του James Halliwell – Phillipps σε μια νέα θεατρική απόδοση, όπου θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους. “Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια σε νέες περιπέτειες”! Τα τρία γουρουνάκια προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και ο Λύκος βρίσκει την ευκαιρία να τους “κλέψει” τις λίρες! Δεν είναι τελείως μόνος αυτή την φορά, καθώς έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του…βοηθού του!!  Θα καταφέρουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν και να χτίσουν τα σπίτια τους?
Θα σώσουν τους εαυτούς τους και τις λίρες τους;

Πρωταγωνιστούν:
Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Νίκος Παπαγιάννης , Άννα Γιαννακίδου, Γεωργία Ματσούλια.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στους συνδέσμους που βρίσκονται εδώ και εδώ!

Ο Λύκος και τα 3 Γουρουνάκια, κεντρική φώτο

“Το Νυφικό Κρεβάτι” Jan de Hartog

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:15.

Που: Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε:
Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:15.

Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.
Η Αγνή και ο Μάικ, οι ήρωες του έργου συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα.

Πρωταγωνιστούν:
Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ορέστης Τζιόβας.

Το Νυφικό Κρεβάτι 2021, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα

“Κάποτε στο Βόσπορο” του Άκη Δήμου

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε: Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:15.

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο, με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Πρωταγωνιστούν:
Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, , Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς Ευαγγελία Μουμούρη, , Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Κάποτε στο Βόσπορο 2021, Αλεξανδρούπολη

“Βάκχες” του Ευριπίδη

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του Θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του , τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάννας-γιού , εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με την βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών . Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Πρωταγωνιστούν:
Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Βάκχες 2021, Αλεξανδρούπολη

“Οι Μπαμπούλες” του Αλφρέντο Σανθόλ

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Οι “Μπαμπούλες” είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Λεμονίτσα (Νίτσα) το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τριανταφυλίτσα (Λίτσα) είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι. Επειδή η Νίτσα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Λίτσα, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Νίτσα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Ζαχαρίας κι η Ζαχαρούλα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι άνθρωποι – ζώντες και μη ζώντες – βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;

Πρωταγωνιστούν:
Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς,, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Οι Μπαμπούλες 2021, Αλεξανδρούπολη

“Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του “ανελέητου” Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας… Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Προμηθέας Δεσμώτης 2021, Αλεξανδρούπολη

“Το Νησί των Σκλάβων” του Πιέρ ντε Μαριβώ

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε: Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Που: Άνθεια Αλεξανδρούπολης
Πότε: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Που: Ανοιχτό Θέατρο Φερών, Φέρες.
Πότε: Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30.

Που: Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε: Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Η μοίρα, με τη μορφή ενός φριχτού ναυαγίου, φέρνει μέσα σε μια νύχτα, τα πάνω κάτω στη ζωή δυο αφεντικών και των δύο υπηρετών τους. Γλιτώνοντας από τα τεράστια κύματα της θάλασσας ξεβράζονται σε ένα περίεργο απομονωμένο νησί. Το “Νησί των Σκλάβων” κατοικείται από απόγονους παλιών δούλων, που εξεγέρθηκαν πριν από χρόνια, οι οποίοι έχουν ιδρύσει τη δική τους ανεξάρτητη Δημοκρατία και λειτουργούν με τους δικούς τους νόμους και κανόνες. Όσοι αφέντες φτάνουν στο “Νησί των Σκλάβων” χάνουν την εξουσία τους η οποία περνάει κατευθείαν στα χέρια των μέχρι πρότινος δούλων τους. Το κορυφαίο ερώτημα πάντα παρόν: Μπορούν οι συνθήκες που φέρνει η μοίρα να διαμορφώσουν και να μεταλλάξουν το ποιόν ενός ανθρώπου;

Πρωταγωνιστούν:
Κωνσταντίνα Κλαψινού (Κλεάνθη), Παύλος Λουτσίδης (Ιφικράτης), Στέφανος Μουαγκιέ (Τριβελίνος), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Ευφροσύνη), Τόλης Παπαδημητρίου (Αρλεκίνος).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στους συνδέσμους που βρίσκονται εδώ και εδώ!

Νησί Των Σκλάβων, ΔΗΚΕΠΑΟ, εξώφυλλο

“Εγώ η Λένγκω”, του Βασίλη Γιαννόπουλου

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30.

Η Λένγκω είναι μια Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί ότι στο αίμα της κυλά το αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι “ζώντας” τα τελευταία 200 χρόνια, (Επανάσταση 1821, Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση έως και σήμερα), αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το “τέρας” του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο.

Πρωταγωνιστούν:
Γεωργία Ζώη, Γιώργος Σίσκος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Εγώ η Λένγκω, Αλεξανδρούπολη, αφίσα

“Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821”

Που: Κεντρική Πλατεία Σουφλίου, Σουφλί.
Πότε:
Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Που: Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε:
Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Οι δυο θρυλικοί ήρωες, έρχονται τετ α τετ και αναλύουν την επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τον ηρωισμό του. Συνομιλεί με τη Λασκαρίνα για όλη του τη διαδρομή φωτίζοντας τον ηρωισμό του, αλλά και το τέλος του Γέρου του Μωριά.

Πρωταγωνιστούν:
Δέσποινα Μοίρου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

"Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821", Ορεστιάδα

Η “Παγίδα” του Ρομπέρ Τομά

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30.

Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Πρωταγωνιστούν:
Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Η "Παγίδα" του Ρομπέρ Τομά, Αλεξανδρούπολη

“Οθέλλος” του William Shakespeare

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε: Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30.

Βρισκόμαστε στη Βενετία την εποχή της ακμής της και ο Μαυριτανός Οθέλλος είναι ο πιο γενναίος και νικηφόρος στρατηγός της. Η απόφασή του να παντρευτεί μυστικά τη νεαρή, ευγενικής καταγωγής Δυσδαιμόνα προκαλεί την οργή του πατέρα της Βραβάντιου, που έξαλλος, απευθύνεται στον Δόγη της Βενετίας, θεωρώντας ότι ο Μαύρος ξελόγιασε το παιδί του. Όμως η Δυσδαιμόνα ομολογεί δημόσια τον έρωτά της και ο Δόγης, που χρειάζεται τον Οθέλλο, τον στέλνει στην Κύπρο να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Εκεί ο Ιάγος, ο σημαιοφόρος του, που μισεί τον Οθέλλο και θέλει να τον εκδικηθεί γιατί διάλεξε τον Κάσσιο και όχι εκείνον για υπασπιστή του, δηλητηριάζει το μυαλό του με την υποψία ότι η Δυσδαιμόνα και ο Κάσσιος έχουν ερωτική σχέση. Χρησιμοποιεί μάλιστα τη σύζυγο του Αιμιλία και τον αριστοκράτη Ροδρίγο για να τον εξαπατήσει. Ο Οθέλλος βυθίζεται στην τρέλα της ερωτικής ζήλιας, ενώ το μίσος του Ιάγου οδηγεί τον Οθέλλο στον όλεθρο.

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος, Αλέξανδρος Βάρθης, Μάιρα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Οθέλλος 2021, Αλεξανδρούπολη

“Στρουμφάκια: Επιχείριση Στρουμφίτα”

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30.

Μια ήσυχη μέρα ξημερώνει στο Στρουμφοχωριό. Ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης, ο Ντορεμί και ο Σπιρτούλης αφού έχουν κάνει την πρωινή τους γυμναστική με τις οδηγίες του Μπαμπαστρούμφ, πιάνουν τα στρουμφοσκουπάκια τους και αρχίζουν το καθάρισμα του Στρουμφοχωριού. Σε ένα σκοτεινό κάστρο εκεί κοντά ο φοβερός Δρακουμέλ και η αγαπημένη του Ψιψινέλ έχουν ετοιμάσει ένα τρομερό σχέδιο για να πιάσουν επιτέλους τα “μικρά απαίσια Στρουμφάκια”.

Πρωταγωνιστούν:
Ιορδάνης Ιωαννίδης, Χριστιάνα Καρρίκι, Λένα Καστελιώτη, Μαριλένα Λιανού, Φανή Ξενογιαννοπούλου, Γιάννης Πανταγιάς, Στεφανία Σταυρακάκη, Βίκυ Χουδαλάκη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Στρουμφάκια, Αλεξανδρούπολη, θέατρο

“Όρνιθες” του Αριστοφάνη

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά – που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν – αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία – μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. Πριν ακόμα, καλά – καλά, χτιστεί η νέα Πολιτεία, η φήμη της εξαπλώνεται, γίνεται μόδα ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά αυτό αναστατώνει τους θεούς. Επισκέπτες από γη και ουρανό πάνε κι έρχονται και όλοι προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Ο Πεισθέταιρος συνδιαλέγεται με Θεούς και ανθρώπους, συνάπτει ή απορρίπτει συμμαχίες, επιβάλλει τους δικούς του κανόνες -ακόμα και με τη βία- πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας, παντρεύεται τη κόρη του Δία και ανακηρύσσεται παντοκράτορας. Η νέα Πολιτεία είναι μια ουτοπία που διέπεται από λογικούς κανόνες και λειτουργεί ως φανταστικό πείραμα.

Πρωταγωνιστούν:
Ελευθερία Αγγελίτσα, Koρίνα Αθανασούλα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Άννα Ευθυμίου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Ήριννα Κεραμίδα, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Κολοβός, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Νίκος Κουσούλης, Μάρα Μαλγαρινού, Τατιάνα Μελίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Στέφανος Πίττας, Θανάσης Ραφτόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Κατερίνα Σισίννι, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιώβη Φραγκάτου, Ταξιάρχης Χάνος.

Όρνιθες του Αριστοφάνη 2021, Αλεξανδρούπολη

“Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες” του Leonard Gershe

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:15.

Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Μέσω του ευφυούς και διεισδυτικού του χιούμορ, ο Gershe προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στην ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, την δύναμη του έρωτα και την γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία. Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από τον “Ζοφερό Οίκο” του Καρόλου Ντίκενς και φέρει μια γοητευτική και παραστατική πολυσημία.

Πρωταγωνιστούν:
Πέμη Ζούνη, Αναστάσης Ροιλός, Εριέττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

"Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες", Αλεξανδρούπολη

“Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα” του Ευγένιου Ο’Νηλ

Που: Πάρκο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Νύχτα, ομίχλη, ουίσκι… Η Μαίρη, ο Τάϊρον, ο Τζέϊμυ κι ο Έντμοντ… κι οι χαμένες ελπίδες τους, εγκιβωτισμένες σε ένα σπίτι φτιαγμένο με τα πιο πρόχειρα υλικά γεμάτο ανασφάλεια, πασχίζουν για την ένωση οίκου και γένους στην παραλιακή εξοχή… σαν κύματα τα άπιαστα όνειρα μιας ζωής νοτίζουν το πρόσωπό τους. Κάτω απ’ τα ρούχα εποχής, αρρωστημένοι ψυχισμοί σε δρύινο τραπέζι, θολώνουν τα ποτήρια καθώς αλληλοσυγκρούονται προπόσεις… υπέρ υγείας. Ο επικίνδυνος εθισμός στο ψέμα της μορφίνης, κόβει σαν γυαλί και φέρνει στην επιφάνεια της περιεκτικής οικογενειακής τραγωδίας των Τάϊρον, την αλήθεια της ζωής και των εμπειριών τους, ξεπηδώντας μια προς μία απ’ τις σελίδες των καλοστοιβαγμένων θεμάτων της βιβλιοθήκης.

Πρωταγωνιστούν:
Τάκης Χρυσικάκος/ Πέρης Μιχαηλίδης, Βέρα Κρούσκα, Θανάσης Σαράντος, Χρήστος Διαμαντούδης, Σταυριάνα Παπαδάκη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα 2021, Αλεξανδρούπολη

“Αντιγόνη” του Σοφοκλή

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30.

Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας έχει αναλάβει τώρα την εξουσία. Ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Πρωταγωνιστούν:
Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης, Μάνος Καρατζογιάννης.

Αντιγόνη 2021, Αλεξανδρούπολη

“Η πόρνη από πάνω” του Αντώνη Τσιπιανίτη

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:15.

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. “ Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Πρωταγωνιστούν:
Κατερίνα Διδασκάλου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

η πόρνη από πάνω, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνα Διδασκάλου

“Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος”

Που: Θέατρο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30.

Η κοκκινοσκουφίτσα στον δρόμο για το σπίτι της Γιαγιάς παρακούει τις συμβουλές της μαμάς της και περνάει από το σκοτεινό μέρος του δάσους όπου συναντά τον Λύκο και ξεκινάει η ιστορία. Η Συνέχεια Επί Σκηνής. Μια πιο χαρούμενη και αισιόδοξη εκδοχή.

Πρωταγωνιστούν:
Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δαρμή, Μαρίνα Μπασέτα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος, Αλεξανδρούπολη

“Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” του Χάρη Ρώμα

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα σας μείνει αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία (από το ομώνυμο θεατρικό έργο) τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει τα ιερά τέρατα του ελληνικού σελιλόιντ Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.

Πρωταγωνιστούν:
Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη, καθώς και οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός, Χάρης Ρώμας, Αλεξανδρούπολη. εξώφυλλο

“Σοφία Μουτίδου: Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας”

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:20.

Η νέα stand up παράσταση που γράφει και εκτελεί η Σοφία Μουτίδου. Η χώρα του “φέρε μια απ’ όλα” πάντα θα μας αφήνει άφωνους. Γιατί η Ελλάδα είναι σημαντική; Έχει στ’ αλήθεια ορυκτό πλούτο ή απλά καλά σουβλάκια; Γιατί η Ελλάδα ταραχτήκε τόσο από τα παραπανίσια κιλά της Παπαρίζου; Και γιατί δεν έχει ταραχτεί με του Αρναούτογλου; Η κοπελιά που δεν της αρέσουν οι τριχωτές κοπέλες, μήπως απλά δουλεύει σε αποτριχωτικό κέντρο; Οι Έλληνες μήπως έχουμε εθνική άνοια; Το χρυσόψαρο είναι όντως ελληνικό γέννημα θρέμα; Πόσες κοινωνικές τάξεις έχει στα αλήθεια η χώρα μας;

Πρωταγωνιστούν:
Σοφία Μουτίδου.

Το Ασήκωτο βάρος της Ελλάδας, Αλεξανδρούπολη

“Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:30.

Το κρητικό γουέστερν “Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη διαδραματίζεται στην πανέμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα “Λιβάνια” των Σφακιών. Εκεί, μια χειμάζουσα – ελέω οικονομικής κρίσης – οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση, πασχίζει να επιβιώσει δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις σχέσεις όλων των ηρώων με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο με την εμφάνιση ενός παλιού, ανεκπλήρωτου έρωτα ο οποίος διαταράσσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της οικογένειας, εξωθώντας όλους σε ακραίες και απόλυτα κωμικοτραγικές αντιδράσεις. Τη χαριστική βολή στην επαπειλούμενη κανονικότητά τους θα δώσει η εμπλοκή όλων στο κυνήγι ενός αμφίσημου, χαμένου θησαυρού που στοιχειώνει τις ζωές τους.

Πρωταγωνιστούν:
Τόνυ Δημητρίου, Μαρίνα Σαμάρκου, Γιάννης Φραγκίσκος, Σοφία Παυλίδου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Άγρια Δύση, Αθερίδης, Αλεξανδρούπολη

“Μήδεια” του Μπόστ

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00.

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της.

Πρωταγωνιστούν:
Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος / Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Φιλιππάκη, Άννα Κλάδη.

Μήδεια του Μπόστ 2021, Αλεξανδρούπολη

“Ο Παπουτσωμένος γάτος”

Που: Θερινό αμφιθέατρο Ορεστιάδας, Ορεστιάδα.
Πότε:
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00.

Που: Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη.
Πότε:
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00.

Το παραμύθι των παραμυθιών, ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο. Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος. Μιλάει σαν άνθρωπος. Φοράει μπότες! Και πάνω από όλα είναι έξυπνος. Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα.

Παίζουν:
Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός, Ελευθερία Μπουρανή και ο Πέτρος Γρύλλος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ!

Ο παπουτσωμένος γάτος, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο radioevros.gr!
*Το παρόν άρθρο θα ενημερώνεται και ενδέχεται να τροποποιηθεί με τυχόν αλλαγές.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 28 Ιουνίου, 2021 10:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV