Η θεατρική παράσταση “Εγώ η Λένγκω” έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 31 Ιουλίου, 2021 10:40

Η θεατρική παράσταση “Εγώ η Λένγκω” έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Η θεατρική παράσταση “Εγώ η Λένγκω”, του Βασίλη Γιαννόπουλου και σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαντέλη έρχεται στην Αλεξανδρούπολη.

Η Θεατρική παράσταση “Εγώ η Λένγκω” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:30, στο Θέατρο Αλτιναλμάζη, στην Αλεξανδρούπολη.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η Λένγκω είναι μια Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα.
Η ίδια θεωρεί ότι στο αίμα της κυλά το αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι “ζώντας” τα τελευταία 200 χρόνια, (Επανάσταση 1821, Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση έως και σήμερα), αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το “τέρας” του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως οικονομικός αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία.
Στην τελευταία της ζωή που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε Εθνικών αγώνων, περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν πάντα και ζουν ανάμεσα μας.

Πρωταγωνιστούν:
Γεωργία Ζώη, Γιώργος Σίσκος.
Παίζουν:
Σταύρος Βόλκος, Κατερίνα Βολίκα.


Η Πρωτότυπη μουσική, αλλά και οι διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, είναι γραμμένες από την Αρετή Κοκκίνου. Στα κλαρίνο ζωντανά ο Πάρης Μαμμάς στα κρουστά ο Σταύρος Βόλκος και στην κιθάρα ο Βασίλης Σαλταγιάννης.

Δείτε επίσης: Καλοκαίρι 2021 στον Έβρο: Οδηγός θεατρικών παραστάσεων!


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 31 Ιουλίου, 2021 10:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV