“Η Ιστορία του τροχού στους Χρόνους και στους τόπους”στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2011 16:00

“Η Ιστορία του τροχού στους Χρόνους και στους τόπους”στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας, συνεχίζοντας Ώς εκπαιδευτικές του δράσεις, οργάνωσε και παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία του τροχού στους  χρόνους και στους τόπους»


Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του τροχού απ’ την εφεύρεσή του μέχρι και σήμερα και πως αυτή συνδέεται με την ίδρυση και την ιστορία της πόλης μας. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης τα παιδιά θα γνωρίσουν τις περιπέτειες του τροχού και τις διάφορες χρήσεις του.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) εκτός Δευτέρας από 10 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2011. Ώρες λειτουργίας από 10:00 έως 13.00.
Κατά το διάστημα από τις 29 Μαρτίου έως και 21 Απριλίου 2011,
το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο θα παρουσιάσει την εκπαιδευτική δράση «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά με τα κόκκινα τ’ αυγά … », σχετική με τα έθιμα του Πάσχα.
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: l € ευρώ.
Διάρκεια Προγράμματος : Μία (1) ώρα.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σ’ αυτό το πρόγραμμα, να προγραμματίσουν σχετική επίσκεψη των μαθητών τους στο Μουσείο, αφού προηγουμένως μας ενημερώσουν στα τηλέφωνα: 2552028080, 6944567579.
Υπεύθυνοι προγράμματος: Ιωάννης Σιωπίδης, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, Νατάσα Σκαρλατούδη, επιστημονική συνεργάτιδα του Μουσείου


Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2011 16:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV