Εγκαινιάσθηκε το Αρμένικο Σχολείο στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2011 22:38

Εγκαινιάσθηκε το Αρμένικο Σχολείο στην Ορεστιάδα


Την Κυριακή 30/01/2011 έγιναν τα εγκαίνια του Αρμένικου Σχολείου στην Ορεστιάδα, παρουσία του Δημάρχου Ν. Ορεστιάδας κου Δημήτρη Μουζά, του ιερέα της Αρμένικης Κοινότητας, του συμβουλίου της κοινότητας Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και σύσσωμου του συμβουλίου κυριών του Σταυρού του Ελέους, που με ενέργειες του συμβουλίου και του ιερέα πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα και η λειτουργία του σχολείου.

Το οικόπεδο αγοράστηκε γύρω στο 1930-31 από εισφορά των μελών της κοινότητας Ν. Ορεστιάδας. Οι πρωτεργάτες ήταν οι Οβανές Κασαπιάν, Χάϊκ και Ρουπέν Γιοργκαντζιάν, Οβανές Ναζαριάν, Χάϊκ Καλουστιάν, Χαμπαρτσούμ Μαρουκιάν, Ντισλίαν και πολλούς άλλους.


Κτίστηκε τότε μια αίθουσα με μια κουζίνα και γινόταν εκεί οι εκκλησιαστικές λειτουργίες καθώς και οι συνεστιάσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι χοροί και οι παραστάσεις της κοινότητας. Μετά τον πόλεμο το κτίσμα παραχωρήθηκε σε άπορες οικογένειες.

Πριν δυο χρόνια δόθηκε για αντιπαροχή και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών που παραχωρήθηκε στην κοινότητα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας η αίθουσα που θα λειτουργήσει το σχολείο.


Συντάκτης Νewsroom 9 Φεβρουαρίου, 2011 22:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV