Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας: Ψήφισμα συμπαράστασης για την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2022 12:31

Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας: Ψήφισμα συμπαράστασης για την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Την στήριξη και συμπαράσταση στην προσπάθειες για παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και παράλληλα την ανάγκη ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας γνωστοποιώντας σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, παρακολουθεί με αγανάκτηση άλλη μία πράξη εγκατάλειψης της περιοχής μας από την Πολιτεία. Την διαφαινόμενη απώλεια της Νοσηλευτικής Σχολής του Διδυμοτείχου.


Η αιτιολογία της απόφασης του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα και δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης.

«Η εκπαίδευση των φοιτητριών και φοιτητών Νοσηλευτικής απαιτεί όμως, πέραν από τη θεωρητική εκπαίδευση, και κλινική άσκηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία πρέπει να διαθέτουν όλες τις ειδικότητες που απαιτεί το πρόγραμμα σπουδών της Νοσηλευτικής. Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθώς το Νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ψυχιατρικά και νευρολογικά Τμήματα, Ογκολογική Κλινική και, επιπροσθέτως, η Παιδιατρική Κλινική δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητριών και φοιτητών μας»

Αν φύγει η Νοσηλευτική Σχολή από το Διδυμότειχο σημαίνει ότι η Πολιτεία ούτε ως μακρινή σκέψη δεν έχει την ενδυνάμωση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας σημαίνει δημιουργία ογκολογικής κλινικής. Πρέπει επιτέλους να πάψει για τους καρκινοπαθείς μας ο Γολγοθάς της μετακίνησής τους στην υπερφορτωμένη ογκολογική της Αλεξανδρούπολης.

Η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας σημαίνει την δημιουργία της απαραίτητης σε κάθε σύγχρονο νοσοκομείο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Η ψυχική υγεία θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και φυσικά είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μια απολύτως οργανωμένη παιδιατρική κλινική.

 Αν αφήσουμε να φύγει η Νοσηλευτική Σχολή από το Διδυμότειχο σημαίνει ότι αποδεχτήκαμε την μοίρα που όρισαν οι γεωγραφικές συντεταγμένες του τόπου μας. Μια μοίρα που το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια μοιάζει πολυτέλεια.  

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας δηλώνει παρών και στηρίζει ομόφωνα την προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου και της Επιτροπής Αγώνα για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής και την εξάλειψη κάθε φωνής και επιχειρήματος που εργάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση.


Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2022 12:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV