Νέα Βύσσα και Φτελιά θα επισκεφθεί η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου τη Μ. Πέμπτη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Απριλίου, 2022 16:26

Νέα Βύσσα και Φτελιά θα επισκεφθεί η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου τη Μ. Πέμπτη

Στο Δήμο Ορεστιάδας αναμένεται να βρεθεί τη Μεγάλη Πέμπτη η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μία ακόμη φορά, αφού ήδη από τη μέρα που ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει ήδη πραγματοποιήσει άλλες δύο επισκέψεις στην περιοχή.

Παρότι το πλήρες πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Έβρο εν όψει του Πάσχα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος όμως σίγουρη θεωρείται προς στιγμήν η επίσκεψή της σε δύο τουλάχιστον χωριά του Δήμου Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, η ΠτΔ αναμένεται να βρεθεί στη Νέα Βύσσα, όπου θα επισκεφθεί και το Μουσείο των Καραθεοδωρή, αλλά και στη Φτελιά (ή Πτελέα, όπως είναι και η επίσημη ονομασία του χωριού). Εκεί, πρόκειται να δει από κοντά το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Υφαντών, μια πρωτοβουλία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλας Γιαννακίδου που θα ξαναζωντανέψει το παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού. Υπενθυμίζεται ότι εκεί μάλιστα αποκαλύφθηκε πρόσφατα μία κρήνη και άλλα μεταβυζαντινά ευρήματα ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, για την ανάδειξη των οποίων ήδη εργάζεται ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.


Αυτές τις ημέρες γίνονται οι ανάλογες επικοινωνίες και συνεννοήσεις με τους συνεργάτες της Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να ολοκληρωθεί με κάθε λεπτομέρεια το αναλυτικό πρόγραμμά της στον Έβρο.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Απριλίου, 2022 16:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV