Για την μείωση εισακτέων στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου μίλησε ο Δήμαρχος Ρ. Χατζηγιάννογλου

Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2020 14:51

Για την μείωση εισακτέων στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου μίλησε ο Δήμαρχος Ρ. Χατζηγιάννογλου

Για την μείωση των εισακτέων στο τμήμα νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου αλλά και τα νέα δεδομένα που αφορούν την εμπλοκή των δήμων σχετικά με τους εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Αναφορικά με την αξιοσημείωτη μείωση εισακτέων για την φετινή χρονιά στον τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα την πόλη του Διδυμοτείχου, το οποίο πέρασε ήδη μία δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου δήλωσε πως το φαινόμενο δεν αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο τμήμα αλλά πως σημειώνεται φέτος πανελλαδικά μία μείωση εισακτέων στα τμήματα νοσηλευτικής. Ωστόσο ο κ. Χατζηγιάννογλου ανέφερε πως παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η σχολή συνεχίζει και βρίσκεται στο μηχανογραφικό και θα υποδεχτεί και φέτος φοιτητές ενώ μέλημά από πλευράς δήμου είναι να καταφέρουν να επιλυθούν προβλήματα λειτουργίας όπως το κτιριακό και η μεταφορά της διοίκησης από το Διεθνές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο το σίγουρο είναι πως η Σχολή δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε την περασμένη χρονιά με την έλλειψη καθηγητών, δήλωσε0 ο Δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου ακόμα μίλησε για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολή λέγοντας πως είναι ένα ζήτημα που “έχει παρατραβήξει”. Ο δήμαρχος δήλωσε πως ότι και να ζητηθεί από πλευράς δήμου, ακόμα και κατασκευή κτηρίου, ο δήμος είναι πρόθυμος να το πράξει. Ωστόσο αναμένεται η σχετική έγκριση από το πανεπιστήμιο ή το υπουργείο για οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς ο δήμος μόνο δεν μπορεί να τρέξει ένα τέτοιο ζήτημα: “Από πλευράς της δημαρχίας θα δώσουμε ότι βοήθεια μας χρειαστεί, δεν μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις“.

Swiss Approval

Ανοίγει η εστίαση από την Δευτέρα – Οι αλλαγές και τα θέματα για τους επαγγελματίες στο Διδυμότειχο

Επιπρόσθετα ο κ. Χατζηγιάννογλου απάντησε για θέματα που αφορούν το άνοιγμα της εστίασης από την Δευτέρα και το ζήτημα της παραχώρησης επιπλέον τετραγωνικών από τον δήμο. Η δυσκολία που εντοπίζεται στο Διδυμότειχο – καθότι παλιά πόλη – είναι ότι οικοδομικά διαθέτει στενούς δρόμους και πεζοδρόμια. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με ότι προϋπήρχε στο παρελθόν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τις σχετικές προϋποθέσεις. Ο κ. Χατζηγιάννογλου εξήγησε ότι με τις νέες προϋποθέσεις αναμένεται οι καταστηματάρχες να έχουν μείωση γύρω στο 30% σε καθίσματα που μπορούν να αναπτύξουν ενώ όσοι μπορέσουν να έχουν επιπλέον χώρο κοινόχρηστο δεν θα μπορούν να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα από αυτά που έχουν ήδη δηλωμένα νόμιμα στην άδειά τους. Αναφορικά για τα επιπλέον τετραγωνικά μπορεί ο καταστηματάρχης εστίασης να ζητήσει τα οποία θα δοθούν ατελώς. Περισσότερα τραπεζοκαθίσματα θα μπορούν ακόμη να έχουν επαγγελματίες εστίασης που τα καταστήματά τους διαθέτουν ανοιγόμενες πόρτες.

Τέλος ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ανέφερε πως θα πραγματοποιήσει μία συνάντηση, πιθανότερα την Πέμπτη, με τους καταστηματάρχες της πόλης για να συζητήσουν το θέμα και να συμφωνηθεί μία κοινή πορεία για το πως θα προχωρήσουν με το άνοιγμα πλέον της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα.


Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2020 14:51
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV