Στις 11 Μαΐου η επιστροφή της Γ΄Λυκείου στα σχολεία – Στις 18 Λύκεια και Γυμνάσια

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Απριλίου, 2020 19:51

Στις 11 Μαΐου η επιστροφή της Γ΄Λυκείου στα σχολεία – Στις 18 Λύκεια και Γυμνάσια

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου στις τάξεις τους, ενώ η «τηλεκπαίδευση» θα συνεχιστεί για όσους μαθητές δεν μπορούν να προσέλθουν στα σχολεία ή ανήκουν σε ευπαθείς
ομάδες.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 18 Μαΐου θα επανέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές της Α και της Β τάξη Λυκείου και πιθανά την 1 η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά αν κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της νόσου.


Τις λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας των σχολείων θα ανακοινώσουν αύριο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης που γίνεται από την επιτροπή ειδικών και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Πάντως, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα ειδικά μέτρα στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια τις πρώτες ημέρες επιστροφής των μαθητών.

Παράλληλα, όπως θα ανακοινωθεί αύριο όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας αναμένεται να αξιοποιηθούν για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι διπλάσιοι από πέρυσι εκπαιδευτικοί- επιτηρητές και τα διπλάσια βαθμολογικά κέντρα.

Κλειστά προς το παρόν Δημοτικά και νηπιαγωγεία

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά» είπε.

«Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών» κατέληξε.

Πηγή: tovima.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Απριλίου, 2020 19:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV