Περιφερειακό Συμβούλιο: “Κανείς δεν αποφασίζει για μας χωρίς εμάς για το κλείσιμο των σχολείων”

Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2011 10:25

Συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με κυρίαρχο θέμα τις συνενώσεις – ιδρύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011 – 2012.

Swiss Approval

Το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι καμιά κατάργηση ή συγχώνευση δεν θα προχωρήσει, αν δεν υπάρξει προηγουμένως σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των οικείων δήμων και φυσικά του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση παρέστη και μίλησε, καθώς ήταν βασικός εισηγητής του θέματος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Γεώργιος Κελεσίδης και οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός. Επίσης το παρών έδωσαν δεκάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές σχολικών μονάδων του Βορείου Έβρου, όπου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του για τις συγκεκριμένες συνενώσεις.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην δημοκρατία δεν υπάρχουν επιβαλλόμενες αποφάσεις. Υπάρχουν θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα που διαβουλεύονται, επικοινωνούν, συνεργάζονται, συναποφασίζουν, όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία κοινωνία ενεργών και συμμετοχικών πολιτών. Κανείς δεν αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς».

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2011 10:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV