Οι 29 χώρες για τις οποίες η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα στις 15 Ιουνίου

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2020 09:52

Οι 29 χώρες για τις οποίες η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα στις 15 Ιουνίου

Η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η λίστα με τις χώρες που από τις 15 Ιουνίου «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες. H λίστα, η  οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.


Αναλυτικά, η λίστα των χωρών
Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο,  Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Οπως γίνεται σαφές από τη λίστα, απουσιάζουν οι ΗΠΑ, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, χώρες οι οποίες στέλνουν στην Ελλάδα χιλιάδες τουρίστες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28.05.2020 21:03Τουρισμός: Η «μαύρη λίστα» των αεροδρομίων και το «προβάδισμα» της Ελλάδας
Τουρισμός: Η «μαύρη λίστα» των αεροδρομίων και το «προβάδισμα» της Ελλάδας
Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού, όπου οι επιχειρηματίες περιμένουν να αρχίσουν οι αφίξεις στις 15 Ιουνίου με περιορισμένες όμως προσδοκίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, τα διθυραμβικά σχόλια του ξένου Τύπου για την Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν μεταφράζονται σε κρατήσεις, ενώ πιο αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες του κλάδου για τους Βαλκάνιους τουρίστες, που θα έρθουν όπως φαίνεται, όμως τα χρήματα που αφήνουν αντιστοιχούν σε ένα μικρό ποσοστό του συνολικού τζίρου.

Πάντως, ένα ακόμη συγκριτικό προβάδισμα στην χώρα μας απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές της στην διεκδίκηση της τουριστικής πίτας στην Μεσόγειο, έρχεται να δώσει η νέα «μαύρη» λίστα αεροδρομίων που εξέδωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός αερομεταφορών. H λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και την Τουρκία και μάλιστα με όλα της τα αεροδρόμια. Αυτή η θετική εικόνα όμως δεν αποτυπώνεται σε κρατήσεις. Ο Μάριος Γαλανός, επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού λέει στην κάμερα του Open TV ότι τα μηνύματα δεν είναι πλέον τόσο αισιόδοξα.


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2020 09:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV