Να ανακάλεσει την απόφαση ο Δένδιας ζήτησαν οι Θράκες στο μεγάλο Πανθρακικό Συλλαλητήριο στην Κομοτηνή

Συντάκτης Νewsroom 7 Αυγούστου, 2012 07:17

Να ανακάλεσει την απόφαση ο Δένδιας ζήτησαν οι Θράκες στο μεγάλο Πανθρακικό Συλλαλητήριο στην Κομοτηνή

Μεγάλο πανθρακικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης χθες το απόγευμα στις 7, στην Κομοτηνή,ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του υπουργού Νίκου Δένδια να μετατρέψει, το «στολίδι» της Θράκης -όπως είπε χαρακτηριστικά  ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης-, τις αστυνομικές σχολές, σε κέντρα παράνομων μεταναστών.


Να ανακάλεσει την απόφαση ο Δένδιας ζητούν οι Θράκες

Σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι, «οι πολίτες της Θράκης, ενωμένοι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα τετελεσμένα της μετατροπής των σχολών αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών».

Ζητούν, δε, «άμεσα την ανάκληση της απόφασης από τον υπουργό»αλλά και «το σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η μαζική συμμετοχή όλων στην εκδήλωση θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα των αποφάσεων».

Άνθιμος κατά «Ξένιου Δία»

Λάβρος στο λόγο του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος τόνισε πως η μεταφορά των λαθρομεταναστών από την Αθήνα υπονομεύει την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή και την επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, με δεδομένη την παράνομη διακίνηση μεταναστών μέσω ελλήνων και τούρκων δουλέμπορων, αλλά και τα δύο κέντρα που ήδη λειτουργούν στη Θράκη, στον Έβρο και στη Βέννα Ροδόπης.

Συναντήσεις σήμερα στην Αθήνα

Με διαμεσολάβηση του υπουργού Εσωτερικών, βουλευτή ΡοδόπηςΕυριπίδη Στυλιανίδη αλλά και του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη και των φορέων της περιοχής με το Ν. Δένδια, ο οποίος για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνει πως η μεταφορά των παράνομων μεταναστών στη Θράκη έχει το χαρακτήρα του προσωρινού.

 


Συντάκτης Νewsroom 7 Αυγούστου, 2012 07:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV