Η θεατρική παράσταση “Η πόρνη από πάνω” έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Αυγούστου, 2021 10:12

Η θεατρική παράσταση “Η πόρνη από πάνω” έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Η θεατρική παράσταση “Η πόρνη από πάνω” με την Κατερίνα Διδασκάλου έρχεται στο θέατρο Αλτιναλμάζη, στην Αλεξανδρούπολη.

Η θεατρική παράσταση “Η πόρνη από πάνω” θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:15, στο θέατρο Αλτιναλμάζη, στην Αλεξανδρούπολη.

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου κλείνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό θέατρο.


Εννέα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, “Η πόρνη από πάνω”, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Εννέα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ,  την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και  η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, “Η πόρνη από πάνω” ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.

Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό,  η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα ξεκινήσει για μια ακόμη-τελευταία- φορά το ταξίδι της στην Ελλάδα, για περιορισμένους προορισμούς,  ολοκληρώνοντας έτσι πανηγυρικά την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάτρου και του Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το έργο…
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. “
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.
 
Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής
Παραγωγή: Erofili Productions

Πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Διδασκάλου.

Πληροφορίες εισιτηρίων:
Προπώληση: viva.gr και Ταμείο Θεάτρου
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ).

η πόρνη από πάνω, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνα Διδασκάλου

Δείτε επίσης: Καλοκαίρι 2021 στον Έβρο: Οδηγός θεατρικών παραστάσεων!


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Αυγούστου, 2021 10:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV