Ζητούν τίτλους για χωράφια που καλλιεργούν 30 χρόνια

Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 10:18

Ζητούν τίτλους για χωράφια που καλλιεργούν 30 χρόνια

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου φέρνει στην επικαιρότητα ένα ζήτημα που κρατάει 30 χρόνια!

Να χορηγηθούν επιτέλους  τίτλοι κυριότητας για τα αγροκτήματα που διανεμήθηκαν στους ακτήμονες αγρότες του Βορείου Έβρου πριν 30 χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών του Βορείου Έβρου καθώς βλέπουν τα αγροκτήματα που τους διανεμήθηκαν ως ακτήμονες πριν το 1993 και τα καλλιεργούσαν 30 χρόνια,  αντί να τους δοθούν επιτέλους τίτλοι κυριότητας,  για να τα αξιοποιήσουν όπως αυτοί νομίζουν,  τώρα με την διαδικασία του κτηματολογίου  καταγράφονται  ως ιδιοκτησία του δημοσίου.


Η ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι μεγάλες. Τριάντα (30) και πλέον χρόνια αρνούνται να χορηγήσουν στους αγρότες τίτλους κυριότητας και προσπαθούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι» αναγκάζοντας τους, να αγοράσουν τα χωράφια αυτά πληρώνοντας ένα σημαντικό τίμημα.  

Το πρόβλημα αυτό  ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια εκατοντάδες ακτήμονες  αγρότες σε περίπου 20 χωριά του Βορείου Έβρου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα να παρέμβει και με νομοθετική ρύθμιση να λύσει το γόρδιο δεσμό και να  χορηγήσει  δωρεάν τίτλους κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες, που επιμένουν να παραμένουν δίπλα στα σύνορα, για να τα αξιοποιήσουν όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα.


Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 10:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV