Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν αστυνομικοί για τα κέντρα κράτησης στη Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 7 Αυγούστου, 2012 21:15

Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν αστυνομικοί για τα κέντρα κράτησης στη Θράκη

Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλάκιο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής και να μην μετατραπούν σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.


Μάλιστα, σε έγγραφη αναφορά, που κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας, εγείρουν διάφορα θέματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους εξαιτίας «της προχειρότητας της διαδικασίας και της de facto μη προηγούμενης ύπαρξης των όρων, προϋποθέσεων και υποδομών να κρατηθούν οι λαθρομετανάστες στις δύο σχολές».

Έτσι, διερωτώνται, μεταξύ άλλων, ποιος θα φέρει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας ή απόδρασης κάποιου παράνομου μετανάστη όταν οι χώροι φιλοξενίας δεν πληρούν τους όρους καταλληλότητας, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομη η υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για εγκατάσταση και κράτηση των παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας.


Συντάκτης Νewsroom 7 Αυγούστου, 2012 21:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV