Δύο μικρούς παραμεθόριους οικισμούς επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Συντάκτης Νewsroom 26 Σεπτεμβρίου, 2021 15:20

Δύο μικρούς παραμεθόριους οικισμούς επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Δύο μικρούς παραμεθόριους οικισμούς, την Ζώνη του τέως Δήμου Κυπρίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και το Ρήγιο Διδυμοτείχου, στα ελληνοτουρκικά, επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, το Σάββατο, 25 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος το πρωί λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ζώνης και στη συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Εκκλησιαστικής Επιτρόπου Μαρίας Καράνταντη. Με τη ευκαιρία αυτή εξήρε την αξία της διακονίας των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα στις ακριτικές ενορίες.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, τέλεσε τα Θυρανοίξια του πρόσφατα, με αποκλειστική πρωτοβουλία και δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως, ανακαινισθέντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρήγιο, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε την εκκλησιαστική, την ιστορική και την εθνική σημασία του εγχειρήματος της ανακαίνισης Ιερών Ναών στους μικρούς παραμεθόριους οικισμούς, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τους αδυνατούν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο.Συντάκτης Νewsroom 26 Σεπτεμβρίου, 2021 15:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV