Γιαννακίδης: “Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου είναι προτεραιώτητα”

Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2010 09:53

Γιαννακίδης: “Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου είναι προτεραιώτητα”

Το σύνολο των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου από το ύψος των Λαβάρων μέχρι και το Δέλτα, επιθεώρησε  αυτήν την εβδομάδα ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης συνοδευόμενος από πολιτικούς συνεργάτες, Δημάρχους του Έβρου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Νομαρχίας Έβρου.


Ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο Σουφλίου συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Μαρία Νικολάου Μαυρανεζούλη και τον δήμαρχο Φερών και περιφερειακό σύμβουλο της περιφερειακής ενότητας Έβρου, Γιώργο Ούστογλου, όπου και συναντήθηκε με την απερχόμενη δήμαρχο Σουφλίου Αθανασία Κακαλή και τον εκλεγμένο Δήμαρχο του νέου δήμου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά τα αναχώματα των Δήμων Σουφλίου, Τυχερού και Φερών κατά μήκος του ποταμού Έβρου κι ενημερώθηκε για τις ανάγκες βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν και ταυτόχρονα να υπάρξει εκείνη η προετοιμασία που θα επιτρέψει σύντομα την δημιουργία ενός μόνιμου  θεσμικός μηχανισμού που θα έχει ως αρμοδιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχειλίσεων του Έβρου που τα τελευταία χρόνια έχει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις όχι μόνο στις παρέβριες περιοχές αλλά σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα.

Ο κ. Γιαννακίδης ζήτησε να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, Περιφέρειας και Δήμων ώστε από την 1 Ιανουαρίου να υπάρξει ετοιμότητα αντιμετώπισης της οποιασδήποτε δύσκολης κατάστασης δημιουργηθεί ενώ τόνισε ότι θα επιδιωχθεί διασυνοριακή συνεργασία σε επίπεδο προειδοποίησης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Τέλος ο κ Γιαννακίδης δήλωσε: «Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου και τους Δημάρχους της περιοχής ενημερώθηκα για την κατάσταση των αναχωμάτων και τις αναγκαίες βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις που απαιτούνται. Δηλώνω ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου είναι για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πολιτική προτεραιότητα και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολιτικό αναπτυξιακό πλαίσιο που επιβάλει να μην βρίσκεται μία ευρύτερη περιοχή σε ομηρία κάθε χρόνο.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί, να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες  αλλά ταυτόχρονα να προτάξουμε την ανάγκη μόνιμης λύσης για την επίτευξη της οποίας επιβάλλεται περιφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία. Έφτασε η ώρα να κάνουμε ένα γενναίο βήμα.» κατέληξε ο κ. Γιαννακίδης.


Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2010 09:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV