Βγήκε η νέα απόφαση για τα self test των μαθητών

Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2021 09:40

Βγήκε η νέα απόφαση για τα self test των μαθητών

Ανακοίνωση για τις νέες ημερομηνίες δωρεάν χορήγησης self test σε μαθητές εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες έως τις 27 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα (10) δωρεάν self test από τα φαρμακεία.


Σημειώνεται πως αυτά τα self test πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, καθώς ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω self test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), αλλά ούτε και βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου), επομένως εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr – και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr – από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα.


Συντάκτης Νewsroom 16 Νοεμβρίου, 2021 09:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV