«Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης» – Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική στο Μουσείο Μετάξης

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2023 09:59

«Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης» – Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (7/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00 και 11:30), την παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική «Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης», για σχολικές ομάδες Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Το διαδίκτυο είναι πια μέσα στη ζωή όλων και κυρίως των παιδιών. Με το πάτημα ενός κουμπιού μια γοητευτική εικονική πραγματικότητα ξετυλίγεται στα μάτια τους, με εικόνες που πολλές φορές μπορούν να απομακρύνουν τα παιδιά από τον αληθινό κόσμο. Η παράσταση, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, έρχεται να δώσει απαντήσεις για το πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην τεχνολογία και τον άνθρωπο.


Μια φορά κι έναν καιρό στην Κινητοχώρα, ζούσαν αρμονικά άνθρωποι και κινητά. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Φαταουλάν κι όλα τα παιδιά στη χώρα αυτή άλλαξαν χρώμα. Ο Άλκης μόνο μπορούσε να τα σώσει, επειδή μόνο αυτός πίστεψε πολύ στο όνειρό του.

Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη
Μουσική: Ιωάννης Ρασούλης
Διάρκεια: 50 λεπτά

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2023 09:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV