“Αντιδρούμε στο κλείσιμο των σχολών κι όχι στη δημιουργία των κέντρων λαθρομεταναστών” διευκρινίζουν οι επαγγελματίες της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 8 Αυγούστου, 2012 13:07
Swiss Approval

“Αντιδρούμε στο κλείσιμο των σχολών κι όχι στη δημιουργία των κέντρων λαθρομεταναστών” διευκρινίζουν οι επαγγελματίες της Ορεστιάδας

 

Swiss Approval

Η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας διαμαρτύρεται έντονα για την αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας Διδυμοτείχου και την αιφνιδιαστική μεταφορά και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στις εγκαταστάσεις της, χωρίς να ενημερωθούν οι πολίτες και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη τους.

Δηλώνουμε κατ’ αρχήν πως δεν είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία κέντρων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών προς επαναπροώθησή τους, τα οποία να βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού ιστού, με τις κατάλληλες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, με ιατρική και υγειονομική παρακολούθηση και υποστήριξη, τα οποία όμως δε θα δημιουργηθούν αποκλειστικά στον Έβρο. Άλλωστε στο βόρειο Έβρο λειτουργούν ήδη ανάλογα κέντρα τα τελευταία έτη.

Είμαστε όμως απόλυτα αντίθετοι στη μετατροπή της Σχολής Αστυνομίας Διδυμοτείχου σε κέντρο κράτησης. Οι κάτοικοι του βορείου Έβρου υφίστανται την εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας, κυρίως την τελευταία πενταετία και διαπιστώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της περιοχής τους σε πλήρη αντίθεση με την ανάπτυξη της όμορης έντονα αναπτυσσόμενης περιοχής της Ανδριανούπολης. Η ερήμωση της περιφέρειας, η ανυπαρξία σύγχρονων κρατικών υποδομών, το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, το νέο κύμα μετανάστευσης -δυστυχώς το τρίτο για τον Έβρο- σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, έχουν επιδράσει δραματικά στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων που παρέμειναν και προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ αυτόν, τον τόσο μακρινό για την Αθήνα, τόπο. Παράλληλα η αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας στερεί σημαντικά έσοδα από τους επαγγελματίες της περιοχής και εντείνει το κλίμα απαισιοδοξίας στην αγορά. Αντίθετα, η ύπαρξη νέων σπουδαστών δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής και ενδυναμώνει τη θέληση των κατοίκων να παραμείνουν και να αγωνιστούν για την ύπαρξή της.

Ενώνοντας τις φωνές μας με αυτές των λοιπών φορέων αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, κατανοώντας και το πρόβλημα υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, ζητούμε από την Κυβέρνηση να άρει την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας της Σχολή Αστυνομίας Διδυμοτείχου και είμαστε πρόθυμοι για την παραγωγική συζήτηση του θέματος μεταφοράς και κράτησης λαθρομεταναστών προς εξεύρεση της πλέον κατάλληλης λύσης για την αντιμετώπισή του.

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Αυγούστου, 2012 13:07
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV