Αδιαφορία τοπικών βουλευτών για το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο – Επιστολή Ντόλιου

Συντάκτης Νewsroom 6 Αυγούστου, 2012 16:41

Αδιαφορία τοπικών βουλευτών για το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο – Επιστολή Ντόλιου

Γιώργος Ντόλιος

Δια της απουσίας τους έλαμψαν όλοι οι τοπικοί βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου από την χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση φορέων στο Διδυμότειχο με εξαίρεση την “παρουσία” δια έγγραφης επιστολής του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργου κ. Γεωργίου Ντόλιου.


Στην από 05 Αυγούστου 2012 επιστολή του ο κ. Ντόλιος αναφέρθηκε στις θέσεις του για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το κλείσιμο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και την μετατροπή του σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ενήμερος για την κατάσταση και στην συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα το απόγευμα με τους κκ. Σαμαρά και Κουβέλη θα μεταφέρει την ενόχληση της τοπικής κοινωνίας και θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για την αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΤΟΛΙΟΥ:

Επειδή μού είναι αδύνατον να παραβρεθώ στην έκτακτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, σας αποστέλλω συνοπτικά τις θέσεις μου αλλά και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Χωρίς αμφιβολία υπήρξε κακός  χειρισμός εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργού  κ. Δένδια, ο οποίος ενήργησε χωρίς να ενημερώσει κανένα θεσμικό εκπρόσωπο στη Θράκη, ούτε βεβαίως τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ τον κ. Βενιζέλο.
Το πρώτο ζήτημα που μπαίνει επομένως είναι να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για τις ενέργειες, αλλά και για τις  πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης. Όσον αφορά αυτό καθ’αυτό θέμα της παράνομης μετανάστευσης επιθυμώ να διατυπώσω με σαφήνεια τις θέσεις μας οι οποίες αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα που ανέκυψαν μετά τις  πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου.
  1. Συμφωνούμε με την απόφαση της μέγιστης δυνατής φύλαξης του ποταμού Έβρου, έτσι ώστε να καταστεί κατά το δυνατόν αδιάβατος για τους παράνομους μετανάστες. Εξάλλου στην ίδια λογική υπήρξε και η συμφωνία μας για την κατασκευή του φράχτη  στο χερσαίο τμήμα των συνόρων. Σημειώνω, ότι έχω ζητήσει από το Υπουργείο, αλλά και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την μετάθεση όσων Εβριτών αστυνομικών επιθυμούν να μετατεθούν στο Νομό Έβρου. Δεν μπαίνω σ’αυτό το σημείωμα σε ζητήματα επιχειρησιακού χαρακτήρα, που εκ των πραγμάτων προκύπτουν.
  2. Εφόσον η επιλογή της χώρας και η απόφαση της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία κέντρων κράτησης  για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών που μπήκαν ή μπαίνουν στην Ελλάδα, εμείς επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η Θράκη έχει ήδη δύο κέντρα φύλαξης, ενώ οι άλλες Περιφέρειες της χώρας κανένα. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αφορά μόνο τον Έβρο και την Αθήνα.
  3. Είναι ακατανόητη και προκλητική για μας η επιχειρούμενη προσπάθεια μετατροπής των Σχολών Αστυφυλάκων σε κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών. Οι Σχολές Αστυφυλάκων σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο ιδρύθηκαν στο πλαίσιο απόφασης της χώρας για την μεταφορά κρατικών δραστηριοτήτων στη Θράκη και η λειτουργία των Σχολών αποτέλεσε μια κίνηση εμβληματικού χαρακτήρα. Κανείς δεν δικαιούται να ακυρώσει την απόφαση όχι μιας Κυβέρνησης, αλλά του συνόλου του Κοινοβουλίου και βεβαίως να αγνοήσει τους αγώνες και την προσφορά των τοπικών κοινωνιών. Θυμίζουμε, ότι το κεντρικό κτήριο στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ήταν παραχώρηση της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου για ένα και μόνο σκοπό: για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Αστυφυλάκων. Σημειώνουμε, ότι και οι τρεις Σχολές  της Θράκης έχουν τις καλύτερες υποδομές, γεγονός το οποίο αν συνδυαστεί με το λόγο ίδρυσης και λειτουργίας τους στις τρεις συγκεκριμένες πόλεις, οδηγεί αβίαστα στην άποψη ότι και αν ακόμη μειωθεί ο συνολικός αριθμός των σπουδαστών, οι τρεις Σχολές που πρέπει κατά προτεραιότητα να λειτουργήσουν  είναι αυτές της Θράκης.
  4. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Θράκης αναλαμβάνουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση για να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία.
Η  επικοινωνία μου και η συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι διαρκής. Ο κ. Βενιζέλος αύριο θα θέσει το θέμα στο Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους και βεβαίως θα μας ενημερώσει.
Με εκτίμηση
Γιώργος Ντόλιος

 

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Αυγούστου, 2012 16:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV