Έκθεση γελοιογραφίας στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 25 Αυγούστου, 2020 13:50

Έκθεση γελοιογραφίας στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Έκθεση γελοιογραφίας του Γρηγόρη Γεωργίου στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και ο γελοιογράφος Γρηγόρης Γεωργίου παρουσιάζουν την έκθεση γελοιογραφίας με θέμα τον κορονοϊό. Η έκθεση θα ξεκινήσει (Τρίτη 25 Αυγούστου 2020) και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Σημείωμα του γελοιογράφου…
Να λοιπόν που φθάσαμε να οργανώνουμε και “τιμητική” έκθεση για τον κορονοϊό!!! Για να ξορκίσουμε το κακό; Για να δείξουμε πως δεν τον φοβόμαστε; Για να τον καλοπιάσουμε; Για να τον ξεγελάσουμε; Όπως και να ‘χει, σ’ αυτόν είναι στραμμένη η προσοχή όλων μας, παράλληλα με τη δυσθυμία που προκαλεί και η οικονομική κρίση.


Ένας γελοιογράφος εκτός από τη μάσκα του, το αντισηπτικό του και την κοινωνική απόσταση που πρέπει να κρατά από γνωστούς και αγνώστους, έχει ένα ακόμη εφόδιο σ‘ αυτόν τον αγώνα: Το πενάκι του, μοναδικό όπλο, που βοηθά στη διαχείριση του φόβου, φέρνει χαμόγελο και μηνύματα αισιοδοξίας. Αυτές τις γελοιογραφίες, που έγιναν μέσα στην καραντίνα και που πολλές έχουν ήδη ταξιδέψει σε εκθέσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, πολύ ήθελα να τις μοιρασθώ με τους φίλους μου …

Και να που η επιθυμία μου αυτή πραγματοποιείται, χάρις στην φιλική προτροπή του Προέδρου και στην ευγενική απόφαση του νέου Δ.Σ. του Ιστορικού Μουσείου της πόλης μας, να φιλοξενηθούν στους χώρους του Μουσείου εν μέση πανδημία. Θεωρώ πολύ μεγάλη την τιμή της διοργάνωσης αυτής της έκθεσης και ευχαριστώ πολύ όλους. Και εύχομαι στο μέλλον το Ιστορικό μας Μουσείο να φιλοξενεί εκθέσεις με πιο ευχάριστα θέματα.

Διάρκεια έκθεσης: 25/8/20- 25/9/20
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:30-14:30.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 25 Αυγούστου, 2020 13:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV