Η αναμονή συνεχίζεται για τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας – Υπομονή ως την Τρίτη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Οκτωβρίου, 2023 13:09

Η αναμονή συνεχίζεται για τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας – Υπομονή ως την Τρίτη

Μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 θα πρέπει να περιμένουν στο Δήμο Διδυμοτείχου να μάθουν και επισήμως ποιος εκλέχθηκε δήμαρχος για την επόμενη πενταετία, αλλά και στο Δήμο Ορεστιάδας να γίνει γνωστή η σταυροδοσία Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων. Ειδικά για τις Τοπικές Κοινότητες υπάρχει ακόμη πλήρης άγνοια, καθώς στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιείται μόνο η σταυροδοσία των υποψηφίων στις Δημοτικές Ενότητες, συνεπώς στα χωριά γνωρίζουν μόνο όσα ανεπίσημα μπορεί κανείς να έχει μάθει από τις εφορευτικές επιτροπές ή τους αντιπροσώπους των συνδυασμών που παραβρέθηκαν στην καταμέτρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ράδιο Έβρος, από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας έχει γίνει μεν η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων για τις Περιφερειακές Εκλογές, όπως και η ανακήρυξη των δύο συνδυασμών που θα αναμετρηθούν στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 15/10 στο Δήμο Ορεστιάδας (“Ορεστιάδα Στην Πρώτη Γραμμή” και “Ορεστιάδα Νέα Ξανά”). Για τα τελικά αποτελέσματα όμως των Δημοτικών Εκλογών γίνεται ακόμη η διασταύρωση στοιχείων και η αναλυτική καταμέτρηση, προκειμένου μετά τον β’ γύρο της ερχόμενης Κυριακής να ανακηρυχθούν επισήμως όλα μαζί, ταυτόχρονα και για το Δήμο Ορεστιάδας και για το Δήμο Διδυμοτείχου.


Υπενθυμίζεται σχετικά με το Δήμο Διδυμοτείχου ότι ακόμα το Υπουργείο Εσωτερικών παρουσιάζει ως νέο δήμαρχο το Χρήστο Τοκαμάνη να προηγείται κατά μόλις 5 ψήφους από το Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, παρότι έχει γίνει γνωστό και αποδεκτό και από τις δύο πλευρές πως αυτό είναι λάθος, και για περίπου 60 ψήφους τελικά αναδείχθηκε νέος δήμαρχος ο νυν, παραμένοντας στη θέση του ως το τέλος του 2028. Αναλυτικά: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Διδυμοτείχου τελικά;


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Οκτωβρίου, 2023 13:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV