Χριστούγεννα στον Έβρο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Δεκεμβρίου, 2022 17:39

Χριστούγεννα στον Έβρο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!

Η μαγεία των Χριστουγέννων, ο Άη Βασίλης αλλά και όλοι οι αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες των παιδιών (και όχι μόνο) αφήνουν για λίγες μέρες τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας και μετακομίζουν στα Θεματικά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα.

Φέτος επιστρέφοντας από την πανδημία ανοίγουν τις πύλες τους πολλά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα, κάποια για πρώτη φορά και κάποια ήδη γνωστά. Αυτή την χρονιά βρίσκουμε θεματικά πάρκα, με την συνεργασία Δήμων, Συλλόγων και Φορέων τόσο στις πόλεις του Έβρου (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη) όσο και σε τοπικές κοινότητες. Κάποια ανοίγουν τις πύλες τους για λίγες ημέρες, κάποια για περισσότερες, κάποια κλείνουν σύντομα , κάποια λειτουργούν ήδη και κάποια ανοίγουν σύντομα αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα έχουν ένα σκοπό: να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες τους και να μοιράσουν χαρά!

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν μπορείτε να βρείτε υπέροχα Πάρκα σε κάθε δήμο του Έβρου που σκοπό έχουν να σας ταξιδέψουν στην χώρα της φαντασίας και να σας μεταδώσουν απλόχερα τη μαγεία των Χριστουγέννων!


Με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζουν ταχέως και όλα να θυμίζουν το κλίμα των γιορτών τα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα αποτελούν την τέλεια επιλογή για διασκέδαση στις γιορτές. Αλλά ποια είναι αυτά και που μπορείτε να τα βρείτε;

Ορεστιάδα: “Το Χωριό των Αγγέλων”

Που; Ορεστιάδα, Κεντρική Πλατεία

Έναρξη: 10 Δεκεμβρίου

Λήξη: 18 Δεκεμβρίου

Τι είναι; Οι Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις “Αγγέλων Φως 2022” που διοργανώνει ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., βρίσκονται και φέτος στην περιοχή της Ορεστιάδας! Ένα μικρό χωριό, το γνωστό και ως “Χωριό των Αγγέλων” στήνεται και πάλι στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας με σκοπό να σας ταξιδέψει μαγικά στο κλίμα των γιορτών!
Από τις 10 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας φιλοξενούνται μεταξύ άλλων τα σπιτάκια με θεματική βγαλμένη από Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες!
Συμμετέχουν σύλλογοι, φορείς και σχολεία της περιοχής και εκτός από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα εντάσσονται στο πρόγραμμα και συναυλίες με τοπικές χορωδίες και συγκροτήματα.

Τι θα βρείτε εκεί; Στο “Χωριό των Αγγέλων” θα λειτουργούν:

  • Σπιτάκι “Ρούντολφ”
  • Σπιτάκι “Καρυοθραύστη”
  • Σπιτάκι “Φρικαντέλα”
  • Σπιτάκι “Μικρού Τυμπανιστή”
  • Νεραϊδόσπιτο
  • Καλικαντζαρόσπιτο
  • Αγγέλων Live Stage

Το πλήρες πρόγραμμα του “Αγγέλων Φως” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Νεοχώρι Ορεστιάδας: “Νεοχωρούπολη 2022”

Που; Νεοχώρι, Πλατεία Κοινότητας Νεοχωρίου

Έναρξη: 11 Δεκεμβρίου

Λήξη: 27 Δεκεμβρίου

Τι είναι; Η “Νεοχωρούπολη”  θα είναι και φέτος εδώ για να κάνει τον Δεκέμβριο μας λίγο πιο φωτεινό, όπως και κάθε χρονιά με εκδηλώσεις και γλέντι για όλο τον κόσμο! Η “Νεοχωρούπολη”
Με μια πολύ δυνατή βραδιά έκανε πρεμιέρα η “Νεοχωρούπολη 2022” την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και συνεχίζοντας με δράσεις για παιδιά, συναυλία της Βάγιας Ζυγογιάννη παρέα με τον Δημήτρη Γιαννέλη και την ορχήστρα τους.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σύλλογος δράσεων Νεοχωρίου “Άγιος Αθανάσιος” την συνέχεια του μήνα θα υπάρχουν δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους οι οποίες θα ανακοινώνονται εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η λειτουργία της “Νεοχωρούπολης” δεν θα είναι καθημερινή αλλά θα λειτουργεί σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονται από τον Σύλλογο.
Η “Νεοχωρούπολη” κλείνει με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 27/12 η οποία φέτος θα γίνει σε δύο εκδόσεις, με δράσεις για τους μικρούς φίλους αλλά και ένα δυνατό χριστουγεννιάτικο πάρτυ με μπάρ και ποτά και τον dj TEO-F να ντύνει τη βραδιά με γνωστές επιτυχίες. 
Μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου δράσεων Νεοχωρίου “Άγιος Αθανάσιος”, της Κοινότητας Νεοχωρίου και της ΔΗΚΕΠΑΟ.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ

Διδυμότειχο: “Η αυλή του Άη Βασίλη”

Που; Διδυμότειχο, Αύλειος χώρος 1ου Γυμνασίου (πρώην θερινός κινηματογράφος)

Έναρξη: 16 Δεκεμβρίου

Λήξη: 23 Δεκεμβρίου

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 17:30 με 21:00

Τι είναι; Μετά από αρκετά χρόνια φέτος επιστρέφει ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Διδυμοτείχου “Η αυλή του Άη Βασίλη” από τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο “Τα Δίδυμα Τείχη” με την συμβολή του Δήμου Διδυμοτείχου. Το Πάρκο λειτουργεί σε νέα τοποθεσία, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου (πρώην θερινό κινηματογράφο). Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου, το οποίο θα μείνει ανοιχτό εώς τις 23 Δεκεμβρίου και ώρες 17:30 με 21:00, θα λάβει χώρα και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων ενώ ξεχωρίζει και η εκδήλωση ‘’Χριστούγεννα στον κόσμο!!!’’ με ύμνους, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Ακόμη κατά την διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου επιστρέφει και ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του στους δρόμους του Διδυμοτείχου, όπως και άλλες χρονιές, για να προσφέρει χαρά στα παιδιά!

Τι θα βρείτε εκεί; Στην “Αυλή του Άη Βασίλη” 9 περίπου διαφορετικά θεματικά ξύλινα σπιτάκια με διάφορες δράσεις και χριστουγεννιάτικη θεματική θα λειτουργήσουν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο (χειροτεχνίες, γλυκοδημιουργίες, νεραϊδοπινελιές) ενώ οι μικροί επισκέπτες θα λαμβάνουν έναν χάρτη με “δοκιμασίες” για να περιηγηθούν στο πάρκο και να ανακαλύψουν όσα φιλοξενεί και να φτάσουν στον Άγιο Βασίλη!

Δείτε αναλυτικά και ΕΔΩ

Κουφόβουνο Διδυμοτείχου: “Η Aυλή των Eυχών”

Που; Κουφόβουνο, Εκθεσιακό Κέντρο Θράκης (παλιό Δημοτικό Σχολείο Κουφοβούνου)

Έναρξη: 18 Δεκεμβρίου

Λήξη: 23 Δεκεμβρίου

Τι είναι; Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πάρκο, “Η αυλή των Ευχών” ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου! Δεν είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί η “Αυλή των Ευχών”, και το μοναδικό αυτό θεματικό πάρκο πραγματοποιείται ξανά από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου “Το Κάστρο” και θα λειτουργήσει εκτός αστικού ιστού, στο Κουφόβουνο και στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου Θράκης (παλιό Δημοτικό Σχολείο Κουφοβούνου). Τα σπιτάκια στην αυλή των ευχών θα λειτουργήσουν μόνο μία μέρα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με έναρξη στις 17:30. Η “Αυλή των Ευχών” θα επιστρέψει με το “παραδοσιακό μέρος” της διοργάνωσης στις 23 Δεκεμβρίου και πάλι στον αύλειο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Θράκης θα πραγματοποιηθούν έθιμα και δρώμενα από τον κύκλο των μεταμφιέσεων του δωδεκαήμερου της Θράκης.

Τι θα βρείτε εκεί; Οι δραστηριότητες της “Αυλής των ευχών” και τι μπορείτε να βρείτε εκεί αναλυτικά:
1) Η Βασίλισσα του χιονιού Έλσα και η αδερφή της Άννα
2) Η Μαλέφισεντ και η κακιά μητριά της Χιονάτης
3) Η Πεντάμορφη
4) Η Σταχτοπούτα
5) Η Χιονάτη
6) Το πριγκιπικό μαγεμένο δάσος
7) Κατασκευές για παιδιά
8) Παραμύθια
9) Ζαχαροδημιουργίες
10) Ζωγραφική
11) Ζωγραφική προσώπου
12) Μαγικό φίλτρο
13) Κινηματογράφος
14) Γράμμα στον Αη Βασίλη
15) Κάνε μια ευχή
16) Το σπίτι του Αη Βασίλη
17) Περιπλανόμενη η Φρικαντέλα να χαλάσει την εκδήλωση των Χριστουγέννων
18) Στημένο το Χριστουγεννιάτικο στρουμφοχωριό με όλα τα στρουμφάκια
19) Το Κάστρο του Δρακουμέλ
20) Καρυοθραύστες για να βγείτε φωτογραφία
21) 40 νεράιδες και βασίλισσες να σας υποδεχτούν
22) Οι μασκότ του Μπαμπαστρουμφ, της Στρουμφίτας, του Μίκυ, της Μίνι, του Ντόναλντ, της Ντέζη και του χιονάνθρωπου είναι έτοιμοι να χορέψουν και να διασκεδάσουν μαζί σας
Στις 19:00 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή θα βρίσκεται ο Αναστάσιος Τσολακίδης για μια “Χριστουγεννιάτικη αποστολή” μια μοναδική συναυλία που παρουσιάζει η Αναστασία Τσολακίδου. Ακόμη τα δύο παιδικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και το εφηβικό μοντέρνους χορούς.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ

Σουφλί: Σαν Παραμύθι

Που; Σουφλί, Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε

Έναρξη: 23 Δεκεμβρίου

Λήξη: 30 Δεκεμβρίου

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 17:30 με 21:00

Τι είναι; Μετά από δύο χρόνια παύσης, τα ξωτικά του Αι-Βασίλη έβγαλαν τις μάσκες τους και έφτασαν στο Σουφλί για να βοηθήσουν στο πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Το βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε θα ανοίξει για 7η χρονιά τις πύλες του, θα ντυθεί τη χριστουγεννιάτικη φορεσιά του και θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικά, διαδραστικό ταξίδι. Η Αλίκη αφήνει τη χώρα των θαυμάτων και έρχεται να λύσει μια μικρή, τοσοδούλα παρεξήγηση ανάμεσα στην Ντάμα Κούπα και την αδερφή της, τη Λευκή Βασίλισσα, Μιράνα. Αρκεί, όμως, η καλή θέληση της Αλίκης, του Τρελοκαπελά και του Κούνελου; Οι θησαυροί που χάθηκαν πρέπει να βρεθούν ως τις 30 Δεκεμβρίου, που θα καταφτάσει η Ντάμα Κούπα με τους φρουρούς της, τα τραπουλόχαρτα…. Οι Εθελοντές ζήτησαν συνδρομή από τα πέρατα της γης, από το διάστημα και τον Βυθό, ακόμη και απ’ τον Βόρειο Πόλο και ήδη όλοι απάντησαν θετικά…κάποιοι άρχισαν να καταφθάνουν κιόλας! Η Αλίκη χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια όμως… …η Λευκή Βασίλισσα σκόρπισε τους θησαυρούς της αδερφής της …εδώ…κι…εκεί στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε,  μα… δεν θυμάται πού… Το Χριστουγεννιάτικο, θεματικό πάρκο “Σαν Παραμύθι” θα λειτουργήσει 23-30 Δεκεμβρίου από τις 17:30-21:00.

Τι θα βρείτε εκεί; Ένα κυνήγι θησαυρού με βοηθό την Αλίκη και τους φίλους της, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ που ετοιμάζουν μπισκότα για όλα τα παιδιά, ο Χάρυ Πότερ και το απαγορευμένο δάσος, διαδραστικά παιχνίδια με τους ήρωες της Μαδαγασκάρης, τον Νέμο και τη Ντόρι, face painting στο κάστρο της Ντάμα Κούπα, κατασκευές με τα ξωτικά, χορός με την παρέα του Μίκι και της Μίνι, αλλά και δωράκι από τον Αι-Βασίλη είναι μόνο μερικές από τις πλούσιες δράσεις του πάρκου! Ταυτόχρονα, παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του Έβρου θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά, στους ειδικά διαμορφωμένους και θερμαινόμενους χώρους του Βιομηχανικού Συγκροτήματος των αδελφών Τζίβρε. Φυσικά μην ξεχάσεις να περάσεις μία βόλτα και από την Pub του Μεθυσμένου Καλικάντζαρου, που θα είναι εκεί για τους μεγαλύτερους φίλους μας. Μπες στο παραμύθι …και ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων!!!

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ

Αλεξανδρούπολη: “Το Πάρκο των Χριστουγέννων”

Που; Αλεξανδρούπολη, Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας

Έναρξη: 6 Δεκεμβρίου

Λήξη: 8 Ιανουαρίου

Τι είναι; Το Πάρκο των Χριστουγέννων επέστρεψε και φέτος στην πρωτεύουσα του Έβρου για να κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα ομορφότερα! Και εδώ ο Δήμος με την συμβολή συλλόγων και φορέων της περιοχής ετοίμασαν πολλές εορταστικές εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα με διαφορετικές καθημερινές δράσεις. Πάνω από 70 εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις καθημερινά θα μας μεταφέρουν στη Μαγεία των Χριστουγέννων.

Τι θα βρείτε εκεί; Μέσα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο και συγκεκριμένα ξύλινα σπιτάκια θα συμμετάσχουν με μπαζάρ, χειροποίητες δημιουργίες και δημιουργικές δράσεις τα 3ο, 4ο, 6ο, 8ο, 9ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό σχολείο Απαλού , το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο, , το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το 3ο ΓΕΛ το 1ο ΕΠΑΛ, οι Ανιχνευτές του 2ου  Συστήματος Προσκόπων η ομάδα Dog n Rose, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΕΣ, ο Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέπλου, ο Δρομέας Θράκης, οι ποδοσφαιρικές ομάδες Αναγέννηση και Α.Ο. Καππαδοκών, το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Θράκης κ.α. , καθώς και τα ξωτικά του Δήμου Αλεξανδρούπολης που θα είναι κοντά σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση.
Ακόμη για πρώτη φορά τόσα πολλά συγκροτήματα θα συμμετέχουν στις 70 και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις. Σχεδόν όλες οι μπάντες τις Αλεξανδρούπολης θα εμφανιστούν, όπως και χορωδίες της πόλης. Επίσης, δράσεις για παιδιά, προβολές κινηματογραφικών ταινιών με χριστουγεννιάτικη θεματική, ο παραδοσιακός δρόμος Night Santa Run σε συνεργασία με τον “Εθνικό Αλεξανδρούπολης”, σχολεία, φιλαρμονικές, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, bazzar και γενικά “μια μεγάλη γιορτή οργανωμένη και δωρεάν για τον κόσμο“ με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, ενώ διαρκώς προστίθενται νέες στο πρόγραμμα. 

Το καθημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ
Περισσότερα για το “Πάρκο των Χριστουγέννων” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

*Το παρόν άρθρο ενδέχεται να τροποποιηθεί με τυχόν αλλαγές


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Δεκεμβρίου, 2022 17:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV