Χαρίτσης: “Η στήριξη της ΕΒΖ δεν ήταν κυβερνητικό ευχολόγιο”

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 13, 2017 15:27

Χαρίτσης: “Η στήριξη της ΕΒΖ δεν ήταν κυβερνητικό ευχολόγιο”

Στο εργοστάσιο ζαχάρεως της Ορεστιάδας βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Τον κ. Χαρίτση συνόδευαν ο Παναγιώτης Κορκολής, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ και η Νατάσα Γκαρά βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνάντησε στο εργοστάσιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας, Παναγιώτη Καραχάλιο ενώ πραγματοποίησε και κλειστή σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπρόσωπους των αγροτών και των τευτλοεξαγωγέων στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρίτσης πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοστάσιο ενώ παρακολούθησε και την παραγωγική διαδικασία.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα ο κ. Χαρίτσης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει και από την κυβέρνηση, την διοίκηση και τους εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης “για να ξαναστήσουμε την πιο σημαντική επιχείρηση του αγροτικού τομέα στα πόδια της“.  Παρόλα αυτά, όπως επισήμανε, τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολλά και είναι λόγω του τρόπου που ασκήθηκε η διοίκηση αυτής της επιχείρησης εδώ και δεκαετίες ενώ υπενθύμισε πως υπάρχουν υποθέσεις που έχουν οδηγηθεί για αυτόν τον λόγο στην δικαιοσύνη.

Ακόμη, ο αναπληρωτής Υπουργός μίλησε για όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εργοστασίου της Ορεστιάδας με εργαζόμενους και παραγωγούς της περιοχής όπου συζητήθηκαν προτάσεις τους για το μέλλον της ΕΒΖ. Χαρακτηριστικά ανέφερε “δεν αρκεί μόνο να κρατήσουμε την επιχείρηση ζωντανή, αυτό ήδη το έχουμε κάνει, το θέμα είναι πως μπορούμε να την ενισχύσουμε και πως μπορούμε να την μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο” και συνέχισε προσθέτοντας πως φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και από πλευράς των αγροτών για να ενισχυθεί η τευτλοπαραγωγή αλλά και από τους εργαζόμενους να βοηθηθεί η επιχείρηση.

Ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ενέργειες που προχωρούν και σκοπό έχουν να ενισχύσουν την αξιοπιστία της επιχείρησης και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγρότες προς αυτήν, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η επιχείρηση, στα πλαίσια των οποίων δόθηκε από την διοίκηση τις προηγούμενες μέρες ένα σημαντικό ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στους παραγωγούς βάσει των δυνατοτήτων που έχει η ΕΒΖ με σκοπό να εξοφληθεί ένα μέρος των οφειλόμενων. Το πλάνο περιλαμβάνει εξόφληση όλων των παραγωγών κατά το δυνατόν μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν την νέα χρονιά και τη νέα καμπάνια με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Με τη βοήθεια του στρατού η μεταφορά των ζαχαρότευτλων…

Ακόμη ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε και μια προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συγκομιδής των τεύτλων με την συμβολή του στρατού καθώς ο καιρός δυσκολεύει την διαδικασία ώστε να μην υπάρξει απώλεια της παραγωγής.

 


Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 13, 2017 15:27
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter