Χ. Δερμεντζόπουλος: “Διαφωνώ με την άποψη του κ. Γεωργιάδη για τον Έβρο”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Οκτωβρίου, 2019 14:08

Χ. Δερμεντζόπουλος: “Διαφωνώ με την άποψη του κ. Γεωργιάδη για τον Έβρο”

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος για σειρά επαφών που πραγματοποίησε με στελέχη της Κυβέρνησης αλλά και για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία

Αρχικά ο κ. Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά επαφών με υπουργούς που πραγματοποίησαν από κοινού με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο. Οι συναντήσεις είχαν σκοπό την ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου Σουφλίου. Ωστόσο το προηγούμενο διαστημα προηγήθηκαν συναντήσεις του κ. Δερμεντζόπουλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για θέματα των βαμβακοκαλλιεργητών της περιοχής αλλά και με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το θέμα των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου.

Ο βουλευτής Έβρου αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που συζητήθηκαν με την Υπουργό Παιδείας και ιδιαίτερα στο θέμα της νοσηλευτικής σχολής η οποία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία της για φέτος λόγω μιας σωρείας προβλημάτων, παρά την ένταξή της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Μάλιστα ο κ. Δερμεντζόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει φορείς, αιρετοί και εμπλεκόμενοι πρέπει να αναζητήσουν μαζί την εξεύρεση μιας λύσης για την σχολή και να έρθουν σε επαφή με την Υπουργό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δερμεντζόπουλος σχολίασε θέματα που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά και σε όλη τη χώρα. Αρχικά για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ανέφερε τις θετικές αλλαγές που θα φέρει σε θέματα εργασίας και όχι μόνο ρυθμίζοντας αρκετά ζητήματα. Στην συνέχεια, για το μεταναστευτικό δήλωσε πως φυσικά η εικόνα στα νησιά είναι απείρως χειρότερη “αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, οπότε ναι διαφωνώ με την άποψη του κ. Γεωργιάδη όσον αφορά ότι ο Έβρος είναι σε καλή κατάσταση. Όντως ο Έβρος φυλάσσεται καλά αλλά πως φυλάσσεται καλά. Με την υπερπροσπάθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά “τα εχουνε φτύσει”” δήλωσε χαρακτηριστικά και συνεχίζοντας αναφέρθηκε το σχέδιο νόμου περι ασύλου που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος για την επένδυση χρυσού στην Θράκη ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι είναι ενάντια με την υπάρχουσα σύμβαση: “Αν έρθει μια αναθεωρημένη σύμβαση για την οποία απαιτείται και η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η τοπική κοινωνία είναι εκείνη που θα κρίνει αν είναι θετική ή όχι“.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Οκτωβρίου, 2019 14:08

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV