Στο Σουφλί γυναίκες από Ουγκάντα, Ισραήλ, Ρουμανία και Ελλάδα για το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά catchball

Συντάκτης Νewsroom 25 Απριλίου, 2023 08:41

Στο Σουφλί γυναίκες από Ουγκάντα, Ισραήλ, Ρουμανία και Ελλάδα για το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά catchball

Ενημέρωση άρθρου (Πέμπτη 27.04.2023) – Στο studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένες στο Εβροσκόπιο, μίλησαν για το άθλημα και το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά Catchball η Πρόεδρος της ομάδας “Ίριδα” Σουφλίου Άννα Γκαϊντατζή και η παίκτρια Ιωάννα Μουτουσίδου.

Αναλυτικά:


Τρεις Ήπειροι συναντιούνται στο Σουφλί Έβρου με ένα κοινό σκοπό. Την διάδοση του αποκλειστικά γυναικείου αθλήματος Catchball (https://www.youtube.com/watch?v=k6hTpqILqvI). Ένα άθλημα που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στο Ισραήλ και επεκτάθηκε γρήγορα στον υπόλοιπο κόσμο. Παίζεται σε γήπεδο του βόλλευ, με 6 παίκτριες σε κάθε ομάδα. Ανταλάσσοντας τρεις μπαλιές έχουν σαν στόχο να ακουμπήσει η μπάλα στο τερέν της αντίπαλης ομάδας. Δεν έχει τις επιθετικές ενέργειες του βόλλευ και αυτό το κάνει πολύ ελκυστικό για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου.  

 Το άθλημα παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από την ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ και η πρώτη ομάδα δημιουργήθηκε στο Σουφλί Έβρου με το όνομα “ΊΡΙΔΑ Σουφλίου”. Ακολούθησε η “Πυθία Παγγαίου” και η “ΡΕΑ Διδυμοτείχου”. Πρώτος αγώνας που συμμετείχε ελληνική αποστολή, ήταν το τουρνουά το καλοκαίρι του 2022 στη Ρουμανία (https://youtu.be/kcw4ngfEoIU), όπου η ομάδα αποκόμισε το Κύππελο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας. Οι εμφανίσεις συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο του 2023 στο Μπρασόβ της Ρουμανίας, όπου συμμετείχαν τρεις ελληνικές ομάδες.

Έχοντας στη φαρέτρα της μια εμπειρία δύο ετών, η ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ διεκδίκησε και πήρε την διοργάνωση του 1ου Βαλκανικού Τουρνουά Catchball. Με διοργανώτρια χώρα την Ελλάδα και την υποστήριξη του Δήμου Σουφλίου  θα διεξαχθεί το τουρνουά στο Σουφλί Έβρου, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου. Με 9 ομάδες από τα Βαλκάνια και τιμώμενες χώρες το Ισραήλ από τη Μέση Ανατολή και την Ουγκάντα από την Κεντρική Αφρική, τρεις Ήπειροι θα συναντηθούν για την κατάκτηση του 1ου Βαλκανικού Κυπέλου. Πληροφορίες: https://pythia.edu.gr/  


Συντάκτης Νewsroom 25 Απριλίου, 2023 08:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV