Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέλκυση του ναυαγίου «Όλγα»

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Ιουλίου, 2019 11:07

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέλκυση του ναυαγίου «Όλγα»

Υπεγράφη χθες η σύμβαση ανάθεσης για την ανέλκυση και απομάκρυνση από τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης του ναυαγίου Βυθοκόρου «Όλγα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Στα Γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης υπεγράφη σήμερα το πρωί η Σύμβαση ΑΝΑΘΕΣΗΣ για την AΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  του ναυαγίου Βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» Ν.Α. 01.

Ύστερα από την δημόσιο διαγωνισμό που προηγήθηκε, την σύμβαση εκτέλεσης του έργου υπέγραψαν  εκ μέρους του Οργανισμού ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ Ε.Ρ.Ε.»  ο διαχειριστής της εταιρείας  κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΖΑΜΗΣ.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση του συνόλου των εργασιών για την ανέλκυση και απομάκρυνση από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης του ναυαγίου βυθοκόρου «ΟΛΓΑ»  που είναι βυθισμένη από τον Ιούλιο του 2010 στο ανατολικό κρηπίδωμα της προβλήτας Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία του λιμένα και τον ελλιμενισμό εμπορικών πλοίων.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών σύμφωνα με την υποβληθείσα προσφορά είναι 64 ημέρες από την ημέρα έκδοσης των σχετικών αδειών .

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό της περιοχής εκτέλεσης των εργασιών  από τυχόν προσχώσεις, κατάλοιπα , πετρελαιοειδή και απορρίμματα.

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και μία δεκαετία ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης και διευκολύνεται περισσότερο η συνολική προσπάθεια ανάπτυξης του λιμένα στον τομές των Συνδυασμένων Μεταφορών.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Ιουλίου, 2019 11:07

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV