Τρία επενδυτικά σχέδια άνω των 37 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη

Συντάκτης Νewsroom 6 Νοεμβρίου, 2018 09:12

Τρία επενδυτικά σχέδια άνω των 37 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη

Ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής τέθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα στην Κομοτηνή η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, το δήμαρχο Ιάσμου Καδήρ Ισμέτ και το δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη.

Η υφυπουργός – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση – αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε το επόμενο διάστημα αποτελεσματικότερες συνέργειες προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δίνει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κ. Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στα επενδυτικά προγράμματα “ΦιλόΔημος” και “ΦιλόΔημος ΙΙ”, που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων. Οι δήμοι Ροδόπης – σημείωσε η υφυπουργός – έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στην επισκευή σχολείων και αύλειων χώρων, μηχανολογικού εξοπλισμού, αγροτικής οδοποιίας, χαρακτηρίζοντάς τα ανάσα ζωής για τους Δήμους και καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών της Θράκης.
Επίσης, η κ. Νοτοπούλου, ενημέρωσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δυνατότητες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος που υλοποιεί το ΥΜΑΘ. Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του ΥΜΑ-Θ ενέκρινε στο νομό Ροδόπης, με τον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, τρία επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιλέξιμου κόστους 37.540.067 ευρώ. Περιέγραψε, ακόμη, μια εξαιρετικά αισιόδοξη – όπως τη χαρακτήρισε – περίοδο που ανοίγεται για την επόμενη πενταετία με κοινωνικές δομές, όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής, με υποδομές, καθώς και τη σύνδεση των οικιακών δικτύων με φυσικό αέριο εντός του 2019.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Οργάνης, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Απαντώντας ακόμη σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης, Ασωμάτων, Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η κ. Νοτοπούλου, ανακοίνωσε στους μαθητές πως με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής”. Επιπλέον, εξήρε το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού στην περιοχή. κοινωνικής συνοχής.

Το ΥΜΑΘ για τον διαγωνισμό για την επισκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από την Αραβησσό

Ο προγραμματισμός της ΕΥΑΘ ΑΕ σχετικά με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης καθώς και του συστήματος παρακολούθησης και αντιμετώπισης βλαβών, εξελίσσεται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας όπως αυτές είχαν ληφθεί σε σύσκεψη με την Υφυπουργό Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΜΑΘ.

Υλοποιώντας το επιχειρησιακό της πρόγραμμα για την αναβάθμιση των υποδομών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, η ΕΥΑΘ ΑΕ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την επισκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από την Αραβησσό.

Το ΥΜΑΘ στηρίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της εταιρείας και τις απαραίτητες επενδύσεις, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης και την εξασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας νερού στους πολίτες


Συντάκτης Νewsroom 6 Νοεμβρίου, 2018 09:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV