Εγώ, εσύ, εμείς· όλοι στο παζλ της ζωής. Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας στο Ράδιο Έβρος

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Δεκεμβρίου, 2022 11:47

Εγώ, εσύ, εμείς· όλοι στο παζλ της ζωής. Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας στο Ράδιο Έβρος

“Εγώ, εσύ, εμείς· όλοι στο παζλ της ζωής” τραγούδησαν ζωντανά στο studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένοι στην εκπομπή Εβροσκόπιο, παιδιά και καθηγητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας. Πρόκειται για το πρωτότυπο τραγούδι σε στίχους της φιλολόγου του Σχολείου Ροδόπης Γουγουσάκη και μουσική Αργύρη Δεβετζή, το οποίο και οπτικοποιήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή και μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, και συγκίνησε – φυσικά – άπαντες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρίες, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τη διευθύντριά τους Νατάσα Μπαχτσεβανίδου και άλλους πέντε εκπαιδευτικούς (τους μουσικούς Παρασκευή Τζαννετάκου και Γιάννη Πουλιανίτη, την κοινωνιολόγο Ματίνα Μελαχροινάκη και τη φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Ιωαννίδου, μαζί με τη φιλόλογό τους Ροδόπη Γουδουσάκη) βρέθηκαν στο studio και απηύθυναν μηνύματα ζωής για τα δικαίωματά τους και τη συμπερίληψη, που είναι τα διαρκώς ζητούμενα για όλους.


Ο 18χρονος Κυριάκος, ο 19χρονος Δημήτρης, η 18χρονη Σεϊδά και η 20χρονη Μαρίνα, εκπροσώπησαν επάξια τους 35 συμμαθητές τους από το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας και επανέλαβαν την ανάγκη να μην τους θυμόμαστε μόνο με αφορμή τέτοιες παγκόσμιες επετείους. Ως συνήθως, δυστυχώς μετά τους αφήνουμε να αγωνίζονται μόνοι για τα αυτονόητα, αυτά που με δύναμη ψυχής ζήτησαν εμφατικά και διά μικροφώνου στην εκπομπή: ΘΕΛΩ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είπε η Μαρίνα, ΘΕΛΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ η Σεϊδά, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ζήτησε ο Δημήτρης και ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ μάς είπε ο Κυριάκος. Χωρίς περαιτέρω περιγραφές, παραθέτουμε τους στίχους του τραγουδιού οι οποίοι, τελικά, τα λένε όλα:

Πιάσε με απ’ το χέρι να βαδίσουμε παρέα
Δέξου με όπως είμαι και θα νιώσω πιο ωραία
του ίδιου δέντρου τα κλαδιά είμαστε μοιραία
Εγώ, Εσύ, Εμείς
Όλοι στο παζλ της ζωής
Όπως εσύ έτσι κι εγώ ανοίγω τα φτερά μου
Όπως εσύ έτσι κι εγώ γυρεύω τη χαρά μου
Όπως εσύ έτσι κι εγώ θα χτίσω τα όνειρά μου
Εγώ, Εσύ, Εμείς
Όλοι στο παζλ της ζωής
Κοίταξε μέσα μου θα βρεις αγάπη στη ψυχή μου
Κοίταξε μέσα μου θα δεις τη σπίθα στη ζωή μου
Μη μου στερήσεις τη χαρά στάσου κι εσύ μαζί μου
Εγώ, Εσύ, Εμείς
Όλοι στο παζλ της ζωής.

Τους ακούμε, τους βλέπουμε, τους αφουγκραζόμαστε και ταυτιζόμαστε. Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη των παιδιών στο studio:

Δείτε και το βίντεο που δημιούργησαν στην οπτικοποίηση του τραγουδιού τους:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Δεκεμβρίου, 2022 11:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV