Τι άλλο μπορώ να πλύνω στο πλυντήριο εκτός από ρούχα;

Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2022 10:59

Τι άλλο μπορώ να πλύνω στο πλυντήριο εκτός από ρούχα;

Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε το πλυντήριο μόνο για το πλύσιμο των ρούχων. Κάποιοι πιο ακραίοι και τολμηροί, πιθανόν να πλένουν σε αυτό και τα πατάκια του μπάνιου ή κάποια πάνινα παπούτσια των παιδιών. Στο πλυντήριο των ρούχων όμως μπορούμε να πλύνουμε τόσα άλλα πράγματα και μάλιστα πιο αποτελεσματικά από ότι θα τα πλέναμε στο χέρι. Ας δούμε μερικά από αυτά…

-Το στρωματάκι της yoga
Σαφώς και πλένουμε στο πλυντήριο το outfit που φοράμε όταν κάνουμε γυμναστική. Το κολάν, το μπλουζάκι, τα εσώρουχα, τις κάλτσες. Τι γίνεται όμως με το ειδικό στρωματάκι της yoga; Και αυτό χρειάζεται πλύσιμο και μάλιστα εντατικό. Αν το στρωματάκι είναι λερωμένο ή σκονισμένο, τότε όσο καθαρά και αν είναι τα ρούχα που φοράμε όταν ασκούμαστε πάνω του, μοιραία λερωνόμαστε και εμείς.


Για να το πλύνετε χωρίς να χτυπιέται μόνο του μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, φροντίστε να βάλετε μαζί και άλλα 2 πατάκια του μπάνιου για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο ο κάδος σας είναι πιο γεμάτος και αποφεύγετε το δυνατό χτύπημα του πλυντηρίου.

-Τις σχολικές τσάντες των παιδιών
Αν τα backpacks των παιδιών είναι υφασμάτινα, μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων. Ομοίως και τα σακίδια που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο ή στα αθλήματα. Αν αφαιρούνται τα πλαστικά τους μέρη, όπως είναι κάποιες λαβές ή κουμπώματα, αφαιρέστε τα με προσοχή και στη συνέχεια γυρίστε την τσάντα από την καλή στην ανάποδη, δεδομένου ότι εκεί έχει μαζευτεί η περισσότερη σκόνη. Αν έχουν σπάσει στυλό και υπάρχει μελάνι ή άλλοι επίμονοι λεκέδες, βάλτε ένα ενισχυμένο απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ και αφήστε το κάποια ώρα χωρίς να το ξεβγάλετε. Λίγο μετά, βάλτε το ως έχει μέσα στο πλυντήριο για να το πλύνετε.

-Τα λούτρινα των παιδιών
Στο πλυντήριο ρούχων μπορείτε να πλύνετε και τα λούτρινα κουκλάκια των παιδιών σας. Τοποθετείστε τα μέσα σε προστατευτικό δίχτυ πλυσίματος ώστε να μην κινδυνέψουν να χαλάσουν από τις δυνατές στροφές του πλυντηρίου. Επιλέξτε με μέτρια θερμοκρασία όπως για παράδειγμα τους 40 βαθμούς και μην ξεχάσετε το μαλακτικό. Θα καθαρίσουν τέλεια και θα μπορείτε να είστε σίγουρη ότι το μικρό σας δεν κινδυνεύει ακόμα και αν τα βάζει στο στόμα ή τα έχει συνέχεια στην αγκαλιά του. Μόλις το βγάλετε από το πλυντήριο, αφήστε το στον καθαρό αέρα να στεγνώσει καλά.

-Τις τσάντες του super market
Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τσάντες μόνιμες για τα ψώνια από το super market ή το οπωροπωλείο, καλό θα είναι κάθε τόσο να τις πλένουμε. Τα προϊόντα που βάζουμε μέσα σε αυτές, απευθείας από τα ράφια των super market δεν είναι ό,τι πιο καθαρό. Ακόμη, οι οσμές από τα προϊόντα μαναβικής, καλό είναι να μην μας ακολουθούν στα ψώνια μας. Αν, λοιπόν, οι τσάντες που χρησιμοποιείτε στα ψώνια σας, είναι υφασμάτινες, μπορείτε να τις πλύνετε σε μεγάλη θερμοκρασία. Αν είναι συνθετικές, επιλέξτε πιο χαμηλή θερμοκρασία.

-Τα γάντια του φούρνου
Πόσες φορές δεν προσπαθούμε να τραβήξουμε το ταψί που καίει μέσα από τον φούρνο, προκειμένου να ελέγξουμε την πορεία ψησίματος του φαγητού μας ή να το βγάλουμε από τον φούρνο… Και πόσες φορές δεν έχουν λερώσει τα ειδικά προστατευτικά μας γάντια. Προφανώς και δεν τα πετάμε. Όλα αυτά τα χρηστικά αντικείμενα της κουζίνας, πλένονται στο πλυντήριο όπως κάνουμε με τις πετσέτες. Δυνατή θερμοκρασία και καλό στέγνωμα για να είναι σαν καινούργια.

-Η σφουγγαρίστρα, τα σφουγγαράκια καθαρισμού και τα υφάσματα ξεσκονίσματος
Ομοίως στο πλυντήριο των ρούχων πλένονται και όλα εκείνα τα βοηθητικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του σπιτιού μας. Αφαιρέστε καλά όλες τις τρίχες και τα χνούδια από τη σφουγγαρίστρα σας και βάλτε την να πλυθεί στο πλυντήριο. Ακόμη, βάλτε μαζί τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό επιφανειών του σπιτιού. Και μην παραλείψετε να βάλετε μέσα όλα εκείνα τα υφάσματα που χρησιμοποιείτε για το ξεσκόνισμα, το σαπούνισμα ή τον καθαρισμό των τζαμιών του σπιτιού σας.

-Τις κουρτίνες του μπάνιου
Οι κουρτίνες του μπάνιου αν τις αφήσετε χωρίς πλύσιμο και μάλιστα συχνό, σύντομα θα μαζέψουν υγρασία η οποία στην πορεία θα μετατραπεί σε αντιαισθητική και ανθυγιεινή μούχλα. Μια φορά την εβδομάδα έχει νόημα να πλένετε στο πλυντήριο των ρούχων τις κουρτίνες του μπάνιου. Σε μέτρια θερμοκρασία, αφού οι περισσότερες από αυτές είναι συνθετικές και αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους πλαστικούς κρίκους.


Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2022 10:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV