Ρ. Χατζηγιάννογλου: “Προχωράμε σωστά και σταθερά, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουλίου, 2021 20:10

Ρ. Χατζηγιάννογλου: “Προχωράμε σωστά και σταθερά, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο”

Θετική έκβαση φαίνεται πως είχε η χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Διδυμοτείχου με την Πρυτανική Αρχή του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, για το θέμα στέγασης του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023. Επήλθε συμφωνία, με κοινά αποδεκτές προτάσεις, όμως “τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο“, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για το θέμα στο Ράδιο Έβρος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (1/7) στην εκπομπή “Εβροσκόπιο“. Ο κ. Χατζηγιάννογλου επισήμανε πως δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμοι οι χώροι, καθώς επίκειται πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών έως ότου μπορέσουν οι προτάσεις να ωριμάσουν, προκειμένου την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά να στεγάσουν το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κατασταλάξει σε ποια κτήρια μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα το ΔΠΘ, γι’ αυτό έκανα την πρόταση να μεταβούμε και οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου στην Κομοτηνή, για να συμφωνήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση“, είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, όμως τόνισε πως “Δεν είναι κάτι τελικό, δεν είναι αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί και έχει υπογραφεί. Υπάρχουν ακόμη διαδικασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ναι μεν η χαρά υπάρχει που προχωράμε πολύ καλά και σε σταθερά βήματα, όμως δεν είναι ανακοινώσιμο κάτι, ούτε έχει επέλθει συμφωνία εγγράφως. Θα το δούμε ως το τέλος του μήνα, πιστεύω, θα έχουμε καταλήξει και θα έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί για το ποια συγκεκριμένα κτήρια θα είναι“.

Συγκεκριμένα, είπε πως “Έγιναν προτάσεις για κτήρια, για τα οποία ως Δήμος πρέπει να δούμε αν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα – για διοικητικά θέματα πάντα, όχι ως προς τις επιθυμίες. Εννοείται πως και το Δημοκρίτειο και ο Δήμος επιθυμούν την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας“.

“Διέρευσαν κτήρια για κάποια… κλικ σε σάιτ”

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν συγκεκριμένα κτήρια και χώρους στην πόλη του Διδυμοτείχου, ανέφερε πως”Το ότι διέρρευσαν κτίρια, ονόματα και λοιπά είναι γιατί κάποιοι (σ.σ. εννοώντας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη) δεν μπορούν να κρατηθούν και κάπου κάνουν το μεσάζοντα για να δίνουν… κλικ σε κάποια σάιτ“.

Για τις σχολικές μονάδες που προτάθηκαν και τις αντιδράσεις: “Κάπου πρέπει να σοβαρευτούμε”

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες που είχαν προταθεί, δηλαδή το 3ο Δημοτικό Σχολείο από την πλευρά του Δήμου και το 1ο Γυμνάσιο με μέρος του Λυκείου, από πλευράς ΔΠΘ, αυτά μένουν προς το παρόν εκτός σχεδιασμού. “Αυτά τα κτήρια μπήκαν όντως στην άκρη, απ’ την ώρα που πλέον δεν γίνεται να λειτουργήσει αυτόν το Σεπτέμβριο το Τμήμα“, είπε ο κ. Χατζηγιάννογλου, απευθύνοντας όμως ευθείες βολές προς τους αντιδρούντες σ’ αυτές τις προτάσεις. Το γεγονός πως αυτές οι σχολικές μονάδες βγαίνουν πλέον εκτός πλάνου, “είναι προς όφελος των ανθρώπων που ήθελαν να παν διακοπές“, είπε. “Για την πόλη δεν είναι όφελος γιατί θα είχε κλείσει από τώρα το θέμα και θα τελειώναμε. Θα είχαμε Τμήμα Ψυχολογίας το Σεπτέμβριο“…”Απ’ την ώρα που αντέδρασαν και δεν το δέχτηκαν, αναγκαστήκαμε να πάμε στο επόμενο έτος. Φανταστείτε, τώρα, στο επόμενο έτος να αντιδράσει πάλι κάποια άλλη κοινωνική ομάδα, κανένα άλλο συμφέρον, και να λέμε πάλι τα ίδια. Κάπου πρέπει να σοβαρευτούμε, να το έχουμε ως μάθημα αυτό, το ότι δεν ήρθε η Σχολή φέτος για κάποιους λόγους που γνωρίζουμε όλοι, τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη χρονιά, αν όλα παν καλά, να ιδρυθεί το Τμήμα“.

“Τίποτα δεν είναι σίγουρο”

“Ο υπουργός ενημερώθηκε και περιμένει τις δικές μας αποφάσεις”, απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “Προχωράμε πολύ σωστά και σταθερά“. Όμως, αυτό στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση καθ’ολη τη διάρκεια της συζήτησης είναι πως “Τίποτα δεν είναι σίγουρο“. Και εξήγησε: “Πρέπει να σιγουρέψουμε ότι όλα αυτά που συζητήσαμε μπορούμε όντως να τα πραγματοποιήσουμε. Ο Δήμος απ΄την πλευρά του να σιγουρέψει ότι μπορεί να παραχωρήσει αυτά τα κτήρια, το ΔΠΘ να σιγουρέψει ότι μπορεί να λειτουργήσει το Τμήμα, η Περιφέρεια απ’ τη μεριά της να σιγουρέψει ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επεμβάσεις και αναπλάσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό, θέλουν απανωτές συσκέψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα“…

Ακούστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου >> ΕΔΩ <<


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουλίου, 2021 20:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV