«Τίμων ο Αθηναίος» από το Εθνικό Θέατρο σε ζωντανή μετάδοση στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 12, 2019 11:55

«Τίμων ο Αθηναίος» από το Εθνικό Θέατρο σε ζωντανή μετάδοση στην Ορεστιάδα

Η παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» από το Εθνικό Θέατρο απευθείας σε ζωντανή μετάδοση στην Ορεστιάδα

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνωνέχουν σχεδιάσει και αναπτύξει πρόγραμμα με μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές διαφόρων πόλεων, απομακρυσμένων από την έδρα του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ορεστιάδα είναι μία από τις επιλεγμένες πόλεις που θα γίνει ζωντανή μετάδοση της παράστασης «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου με ώρα προσέλευσης 20.00 και ώρα έναρξης μετάδοσης 20.30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας (Κων/πολεως 59).

Είσοδος ελεύθερη.

Υπόθεση

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.  Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα. Έργο «υβρίδιο» μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού, αποτελεί το ίχνος του εγχειρήματός του με μια φόρμα δίχως προηγούμενο σε άλλα έργα του.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική διασκευή: Λύσσανδρος Φαληρέας

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μαρία Σμαγιέβιτς

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ευμορφία-Μελίνα Κουκουτσάκη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος

Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Δαμπάσης, Βαλέρια Δημητριάδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης,Μάνος Στεφανάκης,  Αρης Τρουπάκης

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή


Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 12, 2019 11:55
KAZA NALBA

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV