Τα νέα θωρακισμένα οχήματα για την ενίσχυση συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2022 10:58
Swiss Approval

Τα νέα θωρακισμένα οχήματα για την ενίσχυση συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Ονομάζονται «Δαβίδ» και είναι τα 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που τις τελευταίες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες συνοριοφύλακες για να ενισχύσουν τις περιπολίες τους κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ζυγίζουν σχεδόν τέσσερις τόνους και αντέχουν σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο αλλά και χειροβομβίδες.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα τύπου τζιπ τα έχει προμηθευτεί το τελευταίο διάστημα η ελληνική αστυνομία και αποτελούν ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια των ελληνικών αρχών για τη μάχη στα βόρεια σύνορά μας.

Swiss Approval

Αποτελούν βασικό κομμάτι στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σκέλους για την πίεση των ροών.

Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν να κινηθούν αλλά οχήματα, όπως βάλτους και ρέματα ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε καταδίωξη ενόπλων.

Ήδη περιπολούν κοντά στο φράχτη σε 24 ώρα βάση ενώ προβλέπετε η μετακίνηση τους σε οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, ενώ, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει έρευνα των επιχειρησιακών αξιωματικών στη βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο αγοράς ακόμη και μη επανδρωμένων λεμβών.

Η εγκατάσταση του πλήρους αυτού συστήματος επιτήρησης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ενώ ο νέος φράχτης που θα χτιστεί σε όλο το μήκος των συνόρων μας θα περιλαμβάνει τα πιο εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να «κουμπώνει» το σύστημα του φράχτη με τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης που θα έχουν και οι λέμβοι στις περιπολίες τους.

Πηγή: cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου


Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2022 10:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV