Συνεργασία τριών περιφερειακών παρατάξεων στην ΠΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 2 Σεπτεμβρίου, 2019 09:43

Συνεργασία τριών περιφερειακών παρατάξεων στην ΠΑΜΘ

Την συνεργασία τους “για το καλό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των ανθρώπων της” ανακοίνωσαν από κοινού τρεις περιφερειακές παρατάξεις: η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” της οποίας ο επικεφαλής Χρήστος Μέτιος εκλέχθηκε Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου ανανεώνοντας τη θητεία του, η “Περιφέρεια σε Δράση” του Κώστα Σιμιτσή και η “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” του  Ανδρέα Καραγιώργη.

Η ανακοίνωση επισφράγισε την πρόθεση για συνεργασίες που είχαν δείξει οι παρατάξεις σε προηγούμενο χρόνο. Την πρόθεση του να συνεργαστεί με την παράταξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου είχε γνωστοποιήσει εδώ και μέρες ο επικεφαλής της «Περιφέρειας σε δράση», Κωστής Σιμιτσής. Αλλά και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τόνισε ιδιαίτερα το θέμα και την έννοια της συνεργασίας στον λόγο του κατά την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής που έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Κομοτηνή.

Οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις αθροίζουν 23 έδρες (17 + 5 + 1) στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας απαιτούνται τουλάχιστον 26 από τις 51.

Σχετικά με την συνεργασία τους οι τρεις παρατάξεις στο κοινό τους ανακοινωθέν αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “ως παρατάξεις έχουμε διακριτούς ρόλους και φωνή. Διατηρούμε τις αναφορές μας στην κοινωνία και στους πολίτες” ενώ δηλώνουν πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των μελών των παρατάξεων για την συνεργασία αυτή.

Η κοινή ανακοίνωση των τριών 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Οι παρατάξεις Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Περιφέρεια σε Δράση και Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των μελών των παρατάξεών μας, συναποφασίσαμε τα εξής:

«Σήμερα, δεδομένων των συνθηκών, είναι ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή να ενώσουμε στην Περιφέρειά μας δυνάμεις, γνώσεις, προγράμματα και την κοινή μας διάθεση για δουλειά.

Η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας την τοποθετεί στο επίκεντρο εξελίξεων περιφερειακού και παγκόσμιου χαρακτήρα.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κόμβος γεωγραφικός, ενεργειακός και οικονομικός. Διαθέτει πλούσια ιστορία και φυσικό περιβάλλον.

Αν αξιοποιήσουμε σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

Ο βασικός σχεδιασμός έχει τεθεί με τρία βασικά σχέδια: το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020 και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν “ιδιοκτησία” της Περιφέρειάς μας. Προέκυψαν από σοβαρές μελέτες και ευρεία διαβούλευση, στην οποία είχαν λάβει μέρος οι Δήμοι, τα ΑΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και εξειδικευμένοι φορείς της περιοχής μας.

Αποτυπώνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Περιφέρειά μας σε κοινωνικό, οικονομικό, χωροταξικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Αυτά τα Σχέδια θα υλοποιήσουμε, με τις αναγκαίες πάντοτε προσαρμογές και βελτιώσεις. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και έχουμε τη βούληση να το κάνουμε.

Αποφασίζουμε τη συνεργασία για το καλό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των ανθρώπων της.

Ως παρατάξεις έχουμε διακριτούς ρόλους και φωνή. Διατηρούμε τις αναφορές μας στην κοινωνία και στους πολίτες. Συνεχίζουμε να διατυπώνουμε τον αυτόνομο πολιτικό μας λόγο μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια.

Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε σε θεσμικό επίπεδο ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες: να τους υπηρετήσουμε, να πετύχουμε συλλογική και ατομική ευημερία και να άρουμε τις ποικίλες ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας, αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την υλοποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας.»

Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση

Περιφέρεια σε Δράση

Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση


Συντάκτης Νewsroom 2 Σεπτεμβρίου, 2019 09:43

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV