Συνάντηση Κουβέλη με τους γονείς των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Μάρτιος 13, 2018 14:31

Συνάντηση Κουβέλη με τους γονείς των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα

Στην Ορεστιάδα βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης προκειμένου να συναντηθεί με τους γονείς των δυό στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 12 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή υποδέχθηκε τους τέσσερις γονείς στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ορεστιάδας όπου και συνομίλησαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα διαβεβαιώνοντάς τους πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό τους και κάνει ότι περνάει από το χέρι της κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες

Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το συμβάν σαν ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτα παραπάνω, τόνισε πως γίνεται ότι χρειάζεται για την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το αρμόδιο δικαστήριο της γείτονος χώρας να αποφασίσει για το αδίκημα το οποίο θα τους αποδοθεί, καθώς όπως υπογράμμισε το όποιο αδίκημα (εάν υπάρχει) έχει τελεστεί χωρίς δόλο και θα πρέπει να απαλλαχθούν από οποιοδήποτε κατηγορητήριο τα δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Ο Αν.ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις συνθήκες κράτησης των δύο στρατιωτικών και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν θα καθυστερήσει η απελευθέρωση τους.
Κλείνοντας ο κ.Κουβέλης είπε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική αλλα ταυτόχρονα διατυπώνει συγκεκριμενα, σταθερα και σθεναρά τα κυριαρχικά της δικαιωματα τα οποια προκύπτουν από τις διεθνεις συνθηκες και το διεθνές δίκαιο.Αποκρουει τις οποιες εντάσεις που προκαλούνται από την Τουρκία και δεν μετέχει στην οποια κλιμακωση των εντάσεων


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Μάρτιος 13, 2018 14:31

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter