Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας των εκπαιδευτικών την Παρασκευή

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Οκτωβρίου, 2018 10:51

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας των εκπαιδευτικών την Παρασκευή

Η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας αποφάσισε την κήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας για τις τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος στις 5 Οκτωβρίου 2018 ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια στην Περιφερειακή Δνση ΠΕ & ΔΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης στις 13.30 στην Κομοτηνή ή στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 (παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού) στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται.  Το ίδιο  και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι, με μειωμένα δικαιώματα,  αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.

Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την ίδια ημέρα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετάσχουν στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια στην Περιφερειακή Δνση ΠΕ & ΔΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης στις 13.30 στην Κομοτηνή ή στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα . 

Παλεύουμε για:

  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
  • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία
  • Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Οκτωβρίου, 2018 10:51

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV