Αντιπαράθεση (και εξηγήσεις) μεταξύ Γκαϊδατζή, Καραγιάννη και Μαυρίδη στο χθεσινό συμβούλιο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Οκτωβρίου, 2018 10:39

Αντιπαράθεση (και εξηγήσεις) μεταξύ Γκαϊδατζή, Καραγιάννη και Μαυρίδη στο χθεσινό συμβούλιο

Εξηγήσεις για την αποχώρησή της από την παράταξη «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή» με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη έδωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Γκαϊδατζή ξεσηκώνοντας ποικίλες αντιδράσεις

Γκαϊδατζή: «Ο δήμαρχος μου ζήτησε να παραιτηθώ 3 φορές»

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή της από όλες τις θέσεις που κατείχε ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, η κ. Γκαϊδατζή αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της διοργάνωσης της συναυλίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας “Ο ΑΗΤΟΣ” (στον οποίο και ασκεί χρέη προέδρου) με σκοπό την αγορά του λεωφορείου για την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Όπως ανέφερε  η κ. Γκαϊδατζή ξεκίνησε συζητώντας τη συγκεκριμένη ιδέα με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., όπου όμως υπήρξε η άρνηση της υπογραφής του συμβολαίου της συναυλίας και συνέχεια συζήτησε το θέμα με τον Δήμαρχο ο οποίος δήλωσε ότι  θα υπογράψει ο ίδιος το συμβόλαιο δηλώνοντας επιπρόσθετα πως ο δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια. Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας και τη συγκέντρωση του ποσού των 15.100 ευρώ ακολούθησαν οι κινήσεις για την αγορά του λεωφορείου από τη Γερμανία, όμως για τον εκτελωνισμό του το ποσό δεν επαρκούσε. Η κ. Γκαϊδατζή είπε πως πριν ξεκινήσει την διαδικασία της αγοράς, ο κ. Μαυρίδης την πληροφόρησε ότι  για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πληρωνόταν εκτελωνισμός. Στην συνέχεια όμως ενημερώθηκε από τον κ. Ευσταθιάδη, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει αφιλοκερδώς στη διαδικασία του εκτελωνισμού, ότι έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 3.000 ευρώ για εφορία και αλλαγή πινακίδων, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος της ανέφερε ότι θα γινόταν προσπάθεια να λυθεί. Στην συνέχεια, και αφού έγιναν κάποιες κινήσεις που όμως δεν απέδωσαν, η ίδια κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα του λεωφορείου σε ερώτηση δημοσιογράφου και μετά την γνωστοποίηση του θέματος η κ. Γκαϊδατζή δήλωσε πως ο Δήμαρχος ζήτησε κατευθείαν την παραίτησή της από την παράταξη. “Ήταν η δεύτερη φορά στην πορεία της θητείας μου που εξέφραζε την επιθυμία του για αποχώρησή μου από την παράταξη. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν ξεκίνησε η ρήξη με τον Δήμαρχο”  ανέφερε λέγονται στη συνέχεια ότι αρχικά είχε δώσει αρνητική απάντηση στο θέμα της παραίτησης όμως ο κ. Μαυρίδης “βρήκε άλλο τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και την αντιπάθειά του προς το πρόσωπό μου εξήγγειλε δημόσια μέσω του δημοτικού συμβουλίου την προσωπική μου ευθύνη και την εξασφάλιση του ποσού του εκτελωνισμού του λεωφορείου“. Στις 14 Σεπτεμβρίου η κ. Γκαϊδατζή υπέβαλε την αίτηση της παραίτησής της από την παράταξη του κ. Μαυρίδη καθώς “δύο μέρες πριν, μετά το τέλος του δημοτικού συμβουλίου για τρίτη φορά ο κύριος Μαυρίδης απαίτησε την παραίτηση μου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό μου“.


Απαντώντας για το θέμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρχικά διευκρίνισε πως η κ. Γκαϊδατζή δεν έχει παραιτηθεί από καμία θέση, αλλά ότι υπέβαλε στον ίδιο την αίτηση ανεξαρτητοποίησης της, που αυτομάτως αποτελεί λόγω έκπτωσης όλων των αξιωμάτων και θέσεων που κατέχει. Στην συνέχεια δήλωσε ότι κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους δεν ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία για την συναυλία και αγορά του λεωφορείου και στην συνέχεια πως για όλη την διαδικασία και της συναυλίας και αργότερα της αγοράς λειτούργησε μόνη χωρίς να ενημερώσει και να συμβουλευτεί κανέναν από το δημοτικό συμβούλιο καταλογίζοντας της πως “δεν σεβαστήκατε τίποτα σε πολιτικό ούτε σε ανθρώπινο επίπεδο“. Τα λεγόμενα του κ. Καραγιάννη οδήγησαν σε ένταση και τσακωμό με την  κ. Γκαϊδατζή κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Μαυρίδης “Δεν υπήρχε ποτέ συμβόλαιο παρά μόνο συστατική επιστολή”

Σας ζήτησα, για να μην σας διαγράψω την ανεξαρτητοποίησή σας καθώς πλέον δεν υπήρχε κοινός τόπος σύμπλευσης. Μπορεί να ήταν το τελευταίο γεγονός αλλά γνωρίζετε και εσείς γνωρίζω και εγώ ότι είχε χαθεί πλέον η κοινή πορεία” απάντησε ο κ. Μαυρίδης. Στην συνέχεια βασιζόμενος στα όσα είπε η κ. Γκαϊδατζή ανέφερε ότι έγινε σοβαρή προσπάθεια για το θέμα του λεωφορείου, ενώ στην συνέχεια δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο παρά μόνο μία συστατική επιστολή προς την κ. Πέγκυ Ζήνα, την οποία η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. δεν την έδινε καθώς το θεσμικό πλαίσιο δεν το επέτρεπε. Κλείνοντας εξέφρασε την επιθυμία να ευοδώσει η προσπάθεια και να λάβει ο σύλλογος τελικά το λεωφορείο.

Απαντώντας η κ. Γκαϊδατζή είπε πως ήταν συμβόλαιο και όχι συστατική επιστολή και έπρεπε να υπογραφεί για την πραγματοποίηση της συναυλίας, στο οποίο ο Δήμαρχος της ζήτησε να το δώσει στην δημοσιότητα κλείνοντας προσωρινά το θέμα.

Δείτε πως εξελίχθηκε όλη η συζήτηση:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Οκτωβρίου, 2018 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV