Στον Βόρειο Έβρο σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Ιουλίου, 2024 10:25
Swiss Approval

Στον Βόρειο Έβρο σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Μετά την επίσκεψή της στη Σαμοθράκη η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου και τον Βόρειο Έβρο

Η Υπουργός το Σάββατο εγκαινίασε την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και σήμερα επισκέπτεται και πραγματοποιεί αυτοψίες στα έργα που πραγματοποιούνται σε μνημεία πολιτισμού για την ανάδειξη τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της επίσκεψης, η Υπουργός θα βρεθεί αρχικά στις 11 στο Διδυμότειχο και στο Τέμενος Βαγιαζήτ, εν συνεχεία στις 13:30 θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε μεταβυζαντινούς ναούς χωριών του Διδυμοτείχου όπως του Αγίου Παντελεήμονα Παλιουρίου, του Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων και του Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου, συνοδεία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού.
Έπειτα στις 15:00 η Υπουργός θα επισκεφθεί τον Ταφικό Τύμβο Μ. Δοξιπάρας – Ζώνης συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη. Υπενθυμίζεται ότι την αξιοποίηση του Ταφικού Τύμβου και την κατασκευή μουσειακού κέλυφους είχε αναγγείλει η ίδια η Υπουργός αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ήδη από το 2020. Πριν ακριβώς 2 χρόνια δε, είχε επίσης επισκεφθεί το Διδυμότειχο για αυτοψία στο τέμενος:

Swiss Approval

Λ. Μενδώνη: “Aποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ ως το 2025 – Προβολή χρειάζεται το Βυζαντινό Μουσείο, όχι εγκαίνια”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Ιουλίου, 2024 10:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV