Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο των Καστανεών

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Φεβρουαρίου, 2024 16:02

Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο των Καστανεών

Με δυναμική συμμετοχή η οποία αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ώρες οι αγρότες του Βορείου Έβρου διαμαρτύρονται μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα

Περίπου εβδομήντα τρακτέρ από αγρότες της Ορεστιάδας ,της Βύσσας ,του Κυπρίνου και του Τριγώνου, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον κόμβο των Καστανεών, επιχειρώντας να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά αιτημάτων που συναποφασίστηκαν στην συνέλευση της Δευτέρας. Οι αγρότες που προσήλθαν στο μπλόκο του Βορείου Έβρου αποφάσισαν μάλιστα να προχωρήσουν σε ένα συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για 10 λεπτά ενώ το συντονιστικό όργανο του “μπλόκου” θα αποφασίζει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο, καθώς θεωρούν ότι ο κλάδος τους αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Μεταξύ των κύριων αιτημάτων της διαμαρτυρίας τους περιλαμβάνονται οι υψηλές τιμές των καυσίμων και συνολικά του κόστους παραγωγής, η ανεπαρκής ενίσχυση από την νέα ΚΑΠ και η αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς .


Το μπλόκο και το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου δεν επηρέασαν την κυκλοφορία κάτι που είχε επισημανθεί στη σύσκεψη της Δευτέρας. Οι αγρότες, που είχαν στο πλευρό τους και μεγάλη μερίδα των φορέων της περιοχής, προέβησαν στη δράση τους με ειρηνικό τρόπο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους με την τρέχουσα κατάσταση ενώ θα περιμένουν τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη στην Κομοτηνή όπου θα συμμετέχει αντιπροσωπεία από το μπλόκο των Καστανεών αλλά και τα αποτελέσματα της συνάντησης αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο των Καστανεών προανήγγειλαν ότι η διαμαρτυρία τους είναι μόνο η αρχή και ότι είναι έτοιμοι να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, εάν οι απαιτήσεις τους δεν ακουστούν. Καλούν την κυβέρνηση και τις αρχές να λάβουν υπόψη τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της κατάστασης του γεωργικού τομέα.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Φεβρουαρίου, 2024 16:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV