Στη Σαμοθράκη οι Φάμελλος και Σαντορινιός

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 26, 2018 12:11

Στη Σαμοθράκη οι Φάμελλος και Σαντορινιός

Συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων θα βρεθούν την Παρασκευή στη Σαμοθράκη ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οι υπουργοί θα φτάσουν στο νησί την Παρασκευή το απόγευμα. Ο κ. Σαντορινιός θα αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας μέρας ενώ ο κ. Φάμελλος θα μείνει στο νησί έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί θα έχουν επαφές για τοπικά ζητήματα του νησιού. Ο κ. Φάμελλος θα έχει επαφές για την πορεία των βασικών αξόνων παρεμβάσεων στη Σαμοθράκη, που είχε ανακοινώσει ο ίδιος τον περσινό Νοέμβριο. Οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων αφορούσαν:

-Υλοποίηση μελετών, η έγκριση χρηματοδότησης και η εκτέλεση έργων για την αντιδιαβρωτική προστασία του νησιού. Προτεραιότητα θα δοθεί στη λεκάνη της Χώρας, για να έχουμε μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού ολοκληρωμένα τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας.
-Εεκπόνηση μελετών αναδάσωσης και εξασφάλιση των απαραίτητων φυτικών ειδών ώστε την επόμενη χρονιά να γίνει φύτευση
-Διαχειριστική μελέτη δασικών εκτάσεων και ένα γενικότερο μάστερ πλαν για το σύνολο του. Στόχος και η αξιοποίηση του ορεινού όγκου
– Ρυθμίσεις για εκπόνηση του διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια

Ο κ. Σαντορινιός θα έχει επαφές σχετικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού καθώς και για το θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων.

Πηγή: alexpoli.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 26, 2018 12:11

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV